Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μέχρι τις 28 Ιουνίου ο διαγωνισμός φωτογραφίας του European Climate Pact
Μέχρι τις 28 Ιουνίου ο διαγωνισμός φωτογραφίας του European Climate Pact

Μέχρι τις 28 Ιουνίου ο διαγωνισμός φωτογραφίας του European Climate Pact

 

 

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας του European Climate Pact έχει ξεκινήσει ήδη και διαρκεί έως τις 28 Ιουνίου, με στόχο να φωτίσει τις τοπικές δράσεις για το κλίμα, να ευαισθητοποιήσει και να φέρει την αλλαγή σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κομισιόν, το European Climate Pact είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στην προώθηση της ενεργού συμμετοχής των πολιτών, των κοινοτήτων και των οργανισμών στη δράση για την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα.

Το Σύμφωνο Κλίματος της ΕΕ επιδιώκει να ενισχύσει την κλιματική ευαισθητοποίηση και να κινητοποιήσει πολίτες και οργανώσεις ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουν πρακτικές λύσεις για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, την προώθηση της πράσινης μετάβασης και τη βελτίωση της ανθεκτικότητας απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

 

«Μέσω του Διαγωνισμού Φωτογραφίας, άτομα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις δράσεις τους για το κλίμα, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός υγιέστερου, πιο βιώσιμου μέλλοντος», σημειώνεται.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καλούνται να διαλέξουν την αγαπημένη τους φωτογραφία που αποτυπώνει μία δράση για το κλίμα και να γράψουν τη λεζάντα που θα τη συνοδεύει, καθώς και να απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις.

Οι 10 νικητές θα κερδίσουν πρόσκληση για την ετήσια εκδήλωση του Συμφώνου για το Κλίμα στις Βρυξέλλες το 2025 (με καλυμμένα τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής), παρουσίαση της φωτογραφίας τους σε φυσική έκθεση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, αναφορές στις ψηφιακές πλατφόρμες του Συμφώνου, καθώς και ένα ψηφιακό πιστοποιητικό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν μέρος στον Διαγωνισμό μέσω του συνδέσμου https://europa.eu/!J7KyH6. Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών είναι η 28η Ιουνίου, ώρα 11:00 π.μ.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend