Home ΛΑΡΝΑΚΑ Θερινό σχολείο και φέτος από το Hope For Children σε Λάρνακα και Λευκωσία
Θερινό σχολείο και φέτος από το Hope For Children σε Λάρνακα και Λευκωσία

Θερινό σχολείο και φέτος από το Hope For Children σε Λάρνακα και Λευκωσία

Το Hope For Children συνεχίζει και φέτος, για 2η συνεχή χρονιά, το θεσμό του θερινού σχολείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την ΜΚΟ το θερινό σχολείου θα έχει διάρκεια 2 εβδομάδων, από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 12 Ιουλίου μεταξύ των ωρών 09:00-15:00 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία και από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου, 2024, τις ίδιες ώρες, στη Λάρνακα σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα. Η συμμετοχή όλων των παιδιών είναι δωρεάν.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα προσφέρονται στους συμμετέχοντες σνακ και μεσημεριανό γεύμα.

 

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «μέσω του θερινού σχολείου έφηβοι από διάφορες κοινωνικές ομάδες ηλικίας από 12 μέχρι 16 ετών θα ενισχύσουν τις ηγετικές, επικοινωνιακές και οργανωτικές τους δεξιότητες, την κριτική σκέψη καθώς επίσης θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν τη προστασία των παιδιών.

Επίσης, «οι συμμετέχοντες, μέσα από συζητήσεις και δραστηριότητες θα αναλύσουν διάφορα ζητήματα όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός, ο σχολικός εκφοβισμός, ο ρατσισμός, η αποδοχή και η μοναδικότητα της διαφορετικότητας, η ρητορική μίσους κατά των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων και η έμφυλη βία».

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Hope For Children «μέσα από τη προσέγγιση της μη τυπικής μάθησης, οι έφηβοι θα κατανοήσουν βαθύτερα πώς τους επηρεάζουν αυτά τα ζητήματα προσωπικά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, καθώς και τι μπορούν να κάνουν για να ασκήσουν τα δικαιώματά τους ως νέοι, έτσι όπως καθορίζονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, και να αποτρέψουν τυχόν παραβιάσεις».

ΚΥΠΕ

Send this to a friend