Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Παναγιώτου: Πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πυρόπληκτες κοινότητες
Παναγιώτου: Πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πυρόπληκτες κοινότητες

Παναγιώτου: Πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις πυρόπληκτες κοινότητες

Ζήτησα από το Υπουργικό Συμβούλιο τον διορισμό ερευνώνται λειτουργό προκειμένου να εξετάσει κατά πόσο εντοπίζονται ενδεχόμενα πειθαρχικά αδικήματα στον τέως Διευθυντή του Τμήματος Δασών και τέως Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος για το θέμα του Ακάμα, δήλωσε η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου.

Όπως εξήγησε  από την διοικητική έρευνα που θα γίνει ο Ερευνώντας λειτουργός θα κληθεί να καταθέσει τα συμπεράσματά του σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των εξήντα ημερών,

«Λόγο της σοβαρότητας του ζητήματος και ότι από σήμερα ξεκινά η διερεύνηση πιθανών πειθαρχικών αδικημάτων, οι οποιοσδήποτε μπορεί να γίνουν για το ζήτημα μπορεί να επιμολύνουν την διαδικασία κα αυτό είναι κάτι που επιθυμώ να αποφύγω», είπε.

 

 

Σε σχέση με τις πυρκαγιές είπε ότι έγινε ενημέρωση στο Υπουργικό Συμβούλιο, Από πρωι έχουν ξεκινήσει οι ρίψεις με το πρώτο φως

Οι επαρχιακοί λειτουργοί είναι σε επαφή με τον κόσμο, η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί

Τα προβλήματα, επεσήμανε, εντοπίζονταν μόνο στην Χούλου

«Οι νέες κλιματικές συνθήκες και το περιβάλλον που δημιουργήθηκε χθες δημιούργησε μια κατάστασης που ακόμη κα τα πτητικά μέσα δυσκολεύονται

Η Υπουργός έκανε λόγο για ολιγωρία που παρατηρήθηκε μεταξύ 2006 -2009 για την απόκτηση ιδιόκτητων πτητικών μέσων με την αποτέλεσμα σήμερα να εξαρτόμαστε από τρίτους . «Σήμερα αυτό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες», είπε.

«Αυτή η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε πλάνο για αγορά ιδιόκτητων μέσων για να μην εξαρτόμαστε από τρίτους. Το όλο θέμα αντιμετωπίζεται ως θέμα Εθνικής Ασφάλειας».

Μεταξύ άλλων η Υπουργός ευχαρίστησε τις χώρες που ανταποκρίθηκαν για βοήθεια προς την Κύπρο και συγκεκριμένα την Ιορδανία που διαθέτει εδώ αεροπλάνα από το Πάσχα.

«Έχουμε προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες , είναι απαραίτητο με την συνδρομή του κράτους», σημείωσε.

«Θα ήταν λάθος να μην πούμε ένα ευχαριστώ σε όλους τους φορείς που ήταν και είναι στην μάχη με τις φλόγες» είπε μεταξύ άλλων.

 

Send this to a friend