Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Φωνάζουν οι ιδιοκτήτες θαλάσσιων σπορ στην Αγία Νάπα
Φωνάζουν οι ιδιοκτήτες θαλάσσιων σπορ στην Αγία Νάπα

Φωνάζουν οι ιδιοκτήτες θαλάσσιων σπορ στην Αγία Νάπα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ            

Με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μοιάζουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων θαλάσσιων σπορ στην Αγία Νάπα, οι οποίοι σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το δημοτικό μέγαρο, κάνοντας λόγο για θυματοποίησή τους, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για υπέρβαση εξουσιών και για παράτυπες διαδικασίες σε σχέση με τις προσφορές. Εκ μέρους των διαμαρτυρομένων, ο γ.γ. της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης δήλωσε ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας δεν ακολούθησε τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Νόμο Περί Προστασίας της Παραλίας, τους σχετικούς κανονισμούς, αλλά και τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών που αφορούν τη διαδικασία προσφορών για τα θαλάσσια σπορ.

Συγκεκριμένα υποστήριξε ότιενώ υπήρχαν συγκεκριμένες προθεσμίες και ημερομηνίες που έπρεπε να τηρηθούν, ο Δήμος Αγ. Νάπας καθυστέρησε και στις 28 Μαΐου, ενώ οι προσφορές έληγαν την 1η Ιουνίου, μέσω επιστολής του ζήτησε δίμηνη παράταση στο θέμα. «Κάτι τέτοιο είναι εντελώς εκτός των οδηγιών της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών και προκαλεί αβεβαιότητα στους ιδιοκτήτες των θαλάσσιων σπορ», είπε ο κ.Κουρσάρης. Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μέσων Θαλάσσιων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας ήδη έχει προβεί σε πολλά διαβήματα και απέστειλε επιστολές για εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών προσφορών, χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

 

Σύμφωνα με τον κ.Κουρσάρη, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής για τους ιδιοκτήτες θαλάσσιων σπορ ήταν η ενέργεια του Δήμου Αγίας Νάπας να ενημερώσει, μέσω επιστολής την περασμένη Πέμπτη (6/6), ιδιοκτήτη θαλάσσιων αθλημάτωνότι δεν προτίθεται να του ανανεώσει την σύμβασή του και πως εξετάζεταιτο ενδεχόμενο να κλείσει το πόστο όπου δραστηριοποιείται στον Κόννο, με την δικαιολογία πως πρόκειται για «επικίνδυνη περιοχή». Σύμφωνα με τον γ.γ. της ΠΟΒΕΒ, πρόκειται για επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο των θαλάσσιων σπορ εδώ και 42 χρόνια, ο οποίος έχει υποβάλει προσφορά με όλες τις προβλεπόμενες προδιαγραφές. Οι ιδιοκτήτες θαλάσσιων σπορ στην Αγία Νάπα κατήγγειλαν την υπόθεσή τους και στον Γενικό Ελεγκτή.

Η θέση του δημάρχου

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αγ. Νάπας Χρίστος Ζαννέττου υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του δημοτικού του συμβουλίου, λέγοντας ότι οι προσφορές αφορούν το 2025. Σ’ ότι αφορά την επιστολή που στάλθηκε σε ιδιοκτήτη θαλάσσιων σπορ στον Κόννο, ο κ.Ζαννέττου ανέφερε ότι σκοπός του δημοτικού συμβουλίου δεν είναι να βλάψει κανέναν.

Σημείωσε, όμως, ότι υπάρχουν κάποια σημεία για τα οποία λήφθηκε απόφαση να γίνει επαναξιολόγηση λόγω επικινδυνότητας. Σ’ αυτά τα σημεία, πρόσθεσε, περιλαμβάνεται και ο Κόννος, όπου πριν από κάποια χρόνια είχε γίνει ένα σοβαρό ατύχημα με σκάφος θαλάσσιων σπορ. Εξού και θα ζητηθούν οι απόψεις από διάφορα τμήματα. «Η προσπάθειά μας είναι πριν από τη λήξη της θητείας του νυν δημοτικού συμβουλίου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Send this to a friend