Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Πέτρος Αρέστης: Στοχεύοντας στην αναβάθμιση της Λάρνακας σε πρωταγωνίστρια των αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δρώμενων
Πέτρος Αρέστης: Στοχεύοντας στην αναβάθμιση της Λάρνακας σε πρωταγωνίστρια των αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δρώμενων

Πέτρος Αρέστης: Στοχεύοντας στην αναβάθμιση της Λάρνακας σε πρωταγωνίστρια των αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δρώμενων

 

 

Θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρνακας διεκδικεί ο Πέτρος Αρέστης μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ. Ας δούμε ποιος είναι ο Πέτρος Αρέστης και ποιο το πολιτικό του όραμα για την πόλη μας.

Ονομάζομαι Πέτρος Αρέστης και με αίσθημα ευθύνης για την πόλη μας εξαγγέλλω την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου στις επικείμενες εκλογές, θα κατέλθω με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού , για την ανάδειξη Αρχών Τοπικής Διοίκησης που θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιουνίου 2024.

Αφετηρία αυτής της εξαγγελίας είναι η επιθυμία μου για συνέχιση της προσφοράς μου και ενασχόλησης μου με τα ζητήματα της πόλης μας, μέσα από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου. Μετά από πολύχρονη και συνεχή δράση παρουσία στον τοπικό και παγκόσμιο αθλητισμό, διεκδικώ σήμερα μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας με όραμα να κάνουμε τη Λάρνακα φιλική προς τα παιδιά και τους νέους δημιουργώντας τις υποδομές που θα την καταστήσουν ισάξια των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων. Κύριοι στόχοι μου είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μου μέσα από την υλοποίηση σχεδίων που προωθούν την ανάπτυξη αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, τα οποία με τη σειρά τους θα συμβάλλουν στην ευρωστία των τοπικών επιχειρήσεων, στη δημιουργία καινούργιων θέσεων εργασίας και βιώσιμης απασχόλησης των νέων, καθώς και στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού, που τόσο έχει ανάγκη η πόλη μας.

 

Στοχεύοντας στην αναβάθμιση της Λάρνακας σε πρωταγωνίστρια των αθλητικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δρώμενων. Ουσιαστικά στοχεύουμε στη βελτίωση και διατήρηση του φυσικού, ιστορικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της πόλης μας, και φυσικά στην ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Για όσους δεν με γνωρίζουν, υπηρετώ τον αθλητισμό αδιάλειπτα από μικρό παιδί ως αθλητής, και τώρα μέσα από τα αξιώματα μου στις τοπικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες ομοσπονδίες των οποίων διατελώ μέλος εδώ και αρκετές δεκαετίες. Σε τοπικό επίπεδο, υπερήφανα διετέλεσα πρώτος Διευθυντής του Αθλητικού Σχολείου Λάρνακας, στην δημιουργία του οποίου και συνέβαλα προσφέροντας την κατάρτιση και εξειδίκευση μου σε θέματα αθλητικής παιδείας. Ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, υπηρέτησα τη δημόσια παιδεία για τρεις δεκαετίες και αφυπηρέτησα κατέχοντας τον βαθμό του υποδιευθυντή. Ως απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, επέστρεψα στην Κύπρο και ξεκίνησα την πορεία μου στα κοινά μέσα από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κολύμβησης την οποία κατέχω μέχρι και σήμερα.

Ταυτόχρονα είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Τεχνικής Επιτροπής του Γυμναστικού Συλλόγου Ζήνων, τον οποίο υπηρετώ ως Εφορος Στίβου.

Σε διεθνές επίπεδο, κατέχω τη θέση του μέλους της Τεχνικής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης (European & World Aquatics). Ταυτόχρονα, διατελώ Διεθνής Αλυτάρχης σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα κολύμβησης, καθώς εκπροσωπώ την Κύπρο σε διάφορα συνέδρια ως Οργανωτής Αγώνων Ανοικτής Θαλάσσης.

Η αγάπη και η αφοσίωση μου στον αθλητισμό και την πόλη μας δεν περιορίζεται στην προσωπική μου προσφορά. Ως πατέρας και πρώην αθλητής, υπερήφανα κατάφερα να μυήσω τους τρεις γιους μου Γιώργο, Αλέξανδρο και Σάββα Αρέστη στον αθλητισμό, τον οποίο υπηρέτησαν με τη σειρά τους ως επαγγελματίες αθλητές και εκπροσώπησαν την Κύπρο σε πολλούς Ευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και δυο Ολυμπιακούς Αγώνες κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις για το νησί μας.

Πέραν των επαγγελματικών μου καθηκόντων, μοιράζω τον ελεύθερο μου χρόνο ανάμεσα στις κοινωνικές ομάδες και σωματεία στα οποία έχω ενεργή παρουσία και φυσικά την οικογένεια μου. Με τη αγαπημένη μου σύζυγο Φαβιόλα, δημιουργήσαμε μια όμορφη οικογένεια με 4 παιδιά από τα οποία έχουμε αποκτήσει σήμερα τα 5 αγαπημένα μας εγγόνια. Παρά τις αυξημένες επαγγελματικές και κοινωνικές μου υποχρεώσεις, αρχή μου είναι να παραμένω το ίδιο παρών και ενεργός στο ρόλο μου σαν σύζυγος, πατέρας και παππούς, όπως ακριβώς κάνω τόσα χρόνια με ζήλο για θέματα της πόλης μας και της ανάπτυξης της.

Με αυτό το πνεύμα της αφοσίωσης και της ανιδιοτελούς προσφοράς, και έχοντας εργαστεί όλα αυτά τα χρόνια με καθαρότητα και εντιμότητα, ζητώ τη στήριξη σας ώστε να συνεχίσω με όρεξη και σκληρή δουλειά την συνεισφορά μου στην αναβάθμιση, της πόλης του Ζήνωνα, και ανάπτυξη της Λάρνακας μας.

Send this to a friend