Home ΛΑΡΝΑΚΑ “Απαξίωση Λάρνακας” η μη επιχορήγηση από Υφ. Πολιτισμού, λέει η «Ροή»
“Απαξίωση Λάρνακας” η μη επιχορήγηση από Υφ. Πολιτισμού, λέει η «Ροή»

“Απαξίωση Λάρνακας” η μη επιχορήγηση από Υφ. Πολιτισμού, λέει η «Ροή»

 

 

“Απαξίωση της Λάρνακας” αποτελεί η μη επιχορήγηση κανενός επαγγελματικού θεάτρου της πόλης, στο πλαίσιο του σχεδίου «Θυμέλη» από το Υφυπουργείο Πολιτισμού, υποστηρίζει η θεατρική ομάδα «Ροή».

Σε ανακοίνωση της Διοίκησης της θεατρικής ομάδας αναφέρεται ότι «η κατ’ εξακολούθηση ανάλγητη και σκληρή στάση του Υφυπουργείου Πολιτισμού προς την ομάδα, μόνο αγανάκτηση μας φέρνει. Εκτός από την ανεργία που θα επιφέρει η απόφαση του Υφυπουργείου στους συντελεστές καλλιτέχνες, συντελεί κατάφωρη αδικία σε μια θεατρική ομάδα που έχει σαν στόχο την εξέλιξη και την αναζωογόνηση του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι της πόλης της Λάρνακας και γενικά της Κύπρου».

Προστίθεται ότι «τα αποτελέσματα του Σχεδίου ‘Θυμέλη’ μαρτυρούν από μόνα τους την απαξίωση μιας ολόκληρης πόλης, αφού κανένα από τα επαγγελματικά θέατρα δεν επιχορηγήθηκε και βάζει ταφόπλακα στην εξέλιξη του πολιτισμού στην πόλη μας».

 

Η θεατρική ομάδα καλεί, όπως αναφέρει, «την Υφυπουργό Πολιτισμού Λίνα Κασσιανίδου, αφού η ίδια παραδέχθηκε την αδικία που μας επέβαλε το Υφυπουργείο στο Α’ εξάμηνο, να αποκαταστήσει άμεσα την κατ’ εξακολούθησην αδικία που δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν, πόσο μάλλον σε ένα Υφυπουργείο που θέλει να παράγει πολιτισμό».

ΚΥΠΕ

Send this to a friend