Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Αυριο Κυριακή Makers Fair 2024 – Κοπιάστε στο Youth Makerspace Larnaka
Αυριο Κυριακή Makers Fair 2024 – Κοπιάστε στο Youth Makerspace Larnaka

Αυριο Κυριακή Makers Fair 2024 – Κοπιάστε στο Youth Makerspace Larnaka

 

 

Το Youth Makerspace Larnaka, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ τεχνολογίας και δημιουργικότητας «Makers Fair».

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, από τις 16:00 έως τις 22:00, στο κέντρο της Λάρνακας και προσκαλεί επαγγελματίες και ερασιτέχνες makers, να συναντηθούν σε ένα περιβάλλον τεχνολογίας, δημιουργικότητας, κατασκευής και έμπνευσης!

1. Διαδραστικά Περίπτερα Τεχνολογίας

 

Το φεστιβάλ, σας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσετε διαδραστικά και ενημερωτικά περίπτερα με πρωτότυπα και τεχνολογικές κατασκευές, καλύπτοντας μεγάλο φάσμα των πρωτοτύπων που μπορεί κάποιος να δημιουργήσει σε οποιοδήποτε makerspace. Οργανισμοί, φορείς, εταιρείες και makers, θα παρουσιάσουν καινοτόμα projects σχετικά με προγραμματισμό, αυτοματισμούς, εικονική πραγματικότητα, καθώς και επιστημονικά πειράματα.


2. Εκπαιδευτικά Εργαστήρια και Δραστηριότητες

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια και δραστηριότητες με θεματικές, όπως η ρομποτική, η γλυπτική, η απόκτηση προσκοπικών χρήσιμων δεξιοτήτων, η ξυλουργική, οι αυτοματισμοί φύτευσης, η εκμάθηση laser cutting και πολλά άλλα.


3. Ανοικτές Συζητήσεις

Κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης, το κοινό θα μπορεί να λάβει μέρος σε συζητήσεις με εμπειρογνώμονες, σε σχέση με την τεχνολογία και τις ευκαιρίες νέων. Συγκεκριμένα, τα panel discussions αφορούν την επ’ αμοιβή πρακτική άσκηση, όπως και τις χρήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εργασία και στην εκπαίδευση!


4. Γνωριμία με Makers

Ο ορισμός «makers» παραπέμπει σε άτομα που δημιουργούν και κατασκευάζουν με τη χρήση τεχνολογικού ή/και μη εξοπλισμού, DIY (Do It Yourself) αντικείμενα και projects. Οι επισκέπτες του Makers Fair 2024 θα έχουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν με άλλους δημιουργούς και makers, να μοιραστούν ιδέες και να εμπνευστούν από την δημιουργική τους προσέγγιση!


5. Δικτύωση Κοινότητας

Άτομα και σύνολα με κοινά ενδιαφέροντα μπορούν να συναντηθούν στο φεστιβάλ και να εμπνευστούν για μελλοντικές συνεργασίες και projects. Επιπλέον, μπορούν να ανακαλύψουν τον χώρο του Youth Makerspace Larnaka και να επανέλθουν με τις δικές τους ιδέες για πρωτότυπα και κατασκευές!


+1 Street Fair Vibes

Οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν μουσική, φαγητό και ποτό που θα τους προσφέρονται στον χώρο, σε ένα περιβάλλον, όπου θα μπορούν να διασκεδάσουν και να χαλαρώσουν.

Στις 2 Ιουνίου, λοιπόν, είστε προσκεκλημένοι στον χώρο του Youth Makerspace στη Λάρνακα στις 16:00, για ένα φεστιβάλ γεμάτο connections, explorations and creativity!

Κύριος χορηγός του φεστιβάλ είναι το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Χορηγοί είναι το Center for Social Innovation(CSI) και το Center for the Advancement of Research and Development in Educational Technology (CARDET). Υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εταιρεία Black Lemon.

Για το πρόγραμμα της διοργάνωσης και για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Youth Makerspace Larnaka στο: https://makerspace.onek.org.cy/makers-fair-2024/

Για περισσότερα, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 24201777, μέσω email στο [email protected] ή μέσω Facebook και Instagram.

Πηγή: city.sigmalive.com

Send this to a friend