Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Πονοκέφαλος» τα σκούτερ, οι συχνότερες παραβάσεις και οι ενέργειες της Τροχαίας
«Πονοκέφαλος» τα σκούτερ, οι συχνότερες παραβάσεις και οι ενέργειες της Τροχαίας

«Πονοκέφαλος» τα σκούτερ, οι συχνότερες παραβάσεις και οι ενέργειες της Τροχαίας

 

 

Συχνή έλλειψη συμμόρφωσης εκ μέρους των οδηγών σχετικά με τη νομοθεσία περί τροχαίας διαπιστώνει η Αστυνομία, η οποία διοργανώνει από την 1η Ιουνίου εκστρατεία ειδικά για τις συσκευές προσωπικής κινητικότητας, όπως επίσης και για μοτοσικλετιστές, ποδηλατιστές και μοτοποδηλατιστές. Συμβουλές θα δοθούν μέχρι και σε πεζούς.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Υπαστυνόμος του Τμήματος της Τροχαίας Αρχηγείου, Τάσος Ασίηκκης, η Αστυνομία ελπίζει σε βελτίωση της κατάστασης μέσω της αυξημένης επιτήρησης εκ μέρους της καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

«Ελπίζουμε στη δημιουργία ενός κανονιστικού πλαισίου για να καθοριστούν υποχρεώσεις και από πλευράς των πεζών. Πάντως έχουμε υποδείξει στους αστυνομικούς διευθυντές επαρχιών ανά το παγκύπριο. ενδεχομένως σε συνεργασία με το Δήμο, να μετακινούνται τα σκούτερ απ’ όπου ενοχλούν.

 

Να ενεργοποιούνται ουσιαστικά οι εξουσίες για μετακίνηση όσων συσκευών προσωπικής κινητικότητας βρίσκονται παράνομα σταθμευμένες σε χώρους που δεν επιτρέπεται όπως για παράδειγμα τα πεζοδρόμια. Είναι ένα ζήτημα που θα παρακολουθείται πιο στενά έτσι ώστε να δούμε και αν οι Δήμοι ανταποκρίνονται».

Πάντως η Αστυνομία δέχεται σωρεία καταγγελιών, οι πλείστες εκ των οποίων αφορούν την παράλειψη χρήσης προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς σκούτερ. Αφορούν επίσης στη διακίνηση αυτών των συσκευών σε μη επιτρεπόμενους χώρους.

«Οι εταιρείες μπορούν να προβούν σε υποδείξεις όσο αφορά την ασφαλή χρήση, αλλά είναι υποχρέωση των χρηστών η τήρηση του νόμου».

Πάντως SOS εκπέμπουν οι αρμόδιοι για τη χρήση σκούτερ, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών να τονίζει πως αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, θα καταχωρήσουν πρόταση για κατάργηση της χρήσης τους.

 

Send this to a friend