Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Άνδρας ηλικίας 58 ετών συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Λάρνακα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα μέλη της ΥΚΑΝ διενήργησαν έρευνα με δικαστικό ένταλμα στην οικία του στην επαρχία Λάρνακας, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, σε διάφορα σημεία εντός της οικίας, 120 περίπου γραμμάρια κάνναβης και σε ανοικτό περιφραγμένο χώρο, έξι φυτά κάνναβης, ύψους 60 – 104 εκατοστών.

Ο 58χρονος συνελήφθη και σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

 

 

 

Ετοίμαζαν… «πόλεμο» για τον έλεγχο της νύχτας τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που κρύβονται πίσω από την ανακάλυψη της «γιάφκας», η οποία αποτελείτο από βαριού τύπου όπλα κι εκρηκτικές ύλες υψηλής ισχύος, σε τάφο στο νέο κοιμητήριο Ορόκλινης. Τα ερωτηματικά που αναζητούν απαντήσεις σε σχέση με την σοβαρή αυτή υπόθεση είναι πολλά.

Οι Αρχές ασφαλείας είναι πεπεισμένες ότι με τον εντοπισμό του οπλοστασίου και την σύλληψη των δύο υπόπτων, ηλικίας 46 και 35 χρόνων, από τη Λάρνακα και την Ορόκλινη αντίστοιχα, έχουν αποτρέψει αριθμό σοβαρών εγκληματικών ενεργειών, ενώ με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα τεκμήρια πιστεύεται ότι θα πέσει φως και σε άλλες υποθέσεις που παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στο πού και για ποιους προοριζόταν ο οπλισμός και κάτω από ποιες συνθήκες εξασφαλίστηκε και φυλασσόταν στο κοιμητήριο. Για την υπόθεση αυτή θα ανακριθεί γνωστός βαρυποινίτης στις Κεντρικές Φυλακές, στον οποίο η Αστυνομία πιστεύει ότι ανήκει ο οπλισμός.

Πρόκειται για πρόσωπο που έχει απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν τις Αρχές ασφαλείας για παρόμοιες υποθέσεις. Όλος ο βαρύς οπλισμός και οι εκρηκτικές ύλες που κατασχέθηκαν έχουν σταλεί για επιστημονικές και βαλλιστικές εξετάσεις ούτως ώστε να εξακριβωθεί κατά πόσο σχετίζονται με κάποια εγκληματική ενέργεια του πρόσφατου παρελθόντος.

Τις τελευταίες μέρες η ΥΚΑΝ Αρχηγείου είχε λάβει πληροφορία ότι στο κοιμητήριο της Ορόκλινης θα γινόταν διακίνηση οπλισμού με «πρωταγωνιστή» τον 46χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατείχε και απόκρυβε παράνομο οπλισμό που ανήκει στον κατάδικο.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για άτομο που εργάζεται σε γραφείο κηδειών (ιδιοκτήτης του γραφείου είναι ο πατέρας του) και ως εκ τούτου τα πρόσωπα που τον στρατολόγησαν στην εγκληματική ομάδα θεωρούσαν ότι λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας δεν θα κινούσε υποψίες μπαινοβγαίνοντας στο κοιμητήριο.

Ο ύποπτος, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει την Αστυνομία για άλλου είδους υποθέσεις, συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα. Ακολούθησαν έρευνες στον συγκεκριμένο τάφο, όπου εντοπίστηκε στρατιωτικός οπλισμός βαριού τύπου. Για λόγους ασφαλείας κλήθηκαν στο μέρος πυροτεχνουργοί, οι οποίοι παρέλαβαν τον οπλισμό και τις εκρηκτικές ύλες. Ταυτόχρονα συνελήφθη και ο 35χρονος, ο οποίος βρισκόταν σε δρόμο απέναντι από το κοιμητήριο εκτελώντας χρέη «σκοπού» την στιγμή που ο 46χρονος θα μετακινούσε την τσάντα με τον οπλισμό.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκαν για οκτώ μέρες.

 

Send this to a friend