Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αντιμέτωπος με αδίκημα ανθρωποκτονίας ο οδηγός του δυστυχήματος Κοκκινοτριμιθιάς
Αντιμέτωπος με αδίκημα ανθρωποκτονίας ο οδηγός του δυστυχήματος Κοκκινοτριμιθιάς

Αντιμέτωπος με αδίκημα ανθρωποκτονίας ο οδηγός του δυστυχήματος Κοκκινοτριμιθιάς

 

 

Αντιμέτωπος με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και των πράξεων που στοχεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, πέραν των τροχαίων αδικημάτων βρίσκεται ο 23χρονος οδηγός του οχήματος που παρέσυρε και τραυμάτισε την 77χρονη Ελένη Σταυρινίδου.

Όπως ανέφερε σήμερα σε διάσκεψη Τύπου ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, αυτό προέκυψε από μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, καθώς «φαίνεται πως ο τρόπος με τον οποίο προκλήθηκε ο θάνατος του θύματος του τροχαίου, δεν ήταν απλώς από αμέλεια, αλλά από σκοπιμότητα», όπως είπε.

Διευκρίνισε, κατόπιν ερώτησης δημοσιογράφου, ότι η μαρτυρία προκύπτει από κάμερα που χρησιμοποίηση ο ίδιος ο ύποπτος, η οποία έχει παραληφθεί ως τεκμήριο, όπως αναφέρθηκε και στο δικαστήριο. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η μαρτυρία αυτή έπεισε το δικαστήριο και για το ενδεχόμενο σκοπιμότητας από πλευράς του υπόπτου, ο οποίος κινούνταν στο ρείθρο του δρόμου, σε κάποια απόσταση από το θύμα, όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου.

 

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου, πρόσθεσε ότι ο ίδιος ο ύποπτος προβάλλει τους δικούς του ισχυρισμούς, οι οποίοι θα ληφθούν υπόψη. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας συνέχισε λέγοντας ότι «όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, θα σταλεί η υπόθεση στη Νομική Υπηρεσία και θα μελετηθεί το μαρτυρικό υλικό, για να καταλήξουμε στα αδικήματα που προκύπτουν από το σύνολο των ερευνών και μαρτυριών».

Νεκρός σε τροχαίο 29χρονος στην επαρχία Λάρνακας την Δευτέρα

Δεύτερο θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε εχθές Δευτέρα, με θύμα 29χρονο οδηγό σκούτερ, ο οποίος φαίνεται να παρασύρθηκε από αρθρωτό όχημα που οδηγούσε 34χρονος.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου, ο 34χρονος οδηγός αρθρωτού οχήματος, ενώ οδηγούσε στον δρόμο Μενεού – Περβολιών, φαίνεται σε κάποια στιγμή, όταν προσπάθησε να στρίψει δεξιά σε πάροδο, να παρέσυρε και να τραυμάτισε τον 29χρονο οδηγό σκούτερ.

Σημείωσε, ακόμα, ότι μετά από μαρτυρίες που εξασφάλισε η Αστυνομία, ο 29χρονος ήταν σταματημένος στο «Αλτ», με πρόθεση να εξέλθει στον κύριο δρόμο. «Ο 34χρονος υποβλήθηκε σε νάρκοτεστ και άλκοτεστ, τα οποία ήταν αρνητικά, και ακολούθως συνελήφθη. Θα γίνει αναπαράσταση στη σκηνή του δυστυχήματος, θα ανακριθεί γραπτώς και στη συνέχεια θα αφεθεί», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Ερωτηθείς σχετικά με εξελίξεις στην υπόθεση της απόπειρας φόνου στην Ανθούπολη, ο κ. Ανδρέου είπε ότι οι έρευνες συνεχίζονται με πολύ εντατικούς ρυθμούς και ότι από τα εφτά πρόσωπα υπό σύλληψη αρχικά, έφτασαν τα δέκα. «Έχει γίνει μεγάλο ανακριτικό έργο», είπε, καταλήγοντας ότι όσον αφορά την κατάθεση του θύματος, θα εξαρτηθεί από τους θεράποντες γιατρούς.

ΚΥΠΕ

Send this to a friend