Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 Ελευθερία Κωμοδρόμου: Διατήρηση της μνήμης και του αγώνα για δικαίωση και αποκατάσταση των Αμμοχωστιανών
Ελευθερία Κωμοδρόμου: Διατήρηση της μνήμης και του αγώνα για δικαίωση και αποκατάσταση των Αμμοχωστιανών

Ελευθερία Κωμοδρόμου: Διατήρηση της μνήμης και του αγώνα για δικαίωση και αποκατάσταση των Αμμοχωστιανών

 

 

Συνέντευξη στον Αντρέα Πολυκάρπου 

Συνέντευξη παραχώρησε στο Larnakaonline η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αμμοχώστου με το ΔΗΚΟ Ελευθερία Κωμοδρόμου η οποία και μας μίλησε για τους στόχους της, τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να κατέλθει στις εκλογές, για όσα θεωρεί η ίδια σημαντικά για τον τόπο μας αλλά και για το πολιτικό της όραμα.

1/ Μιλήστε μας για εσάς και απο πότε ασχοληθήκατε με τα κοινά;

 

Γεννήθηκα στο Παραλίμνι. Παιδί προσφυγικής οικογένειας. Ο πατέρας μου είναι απο την Αμμόχωστο και η μητέρα μου απο την Αχερίτου. Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία στην Ελλάδα και αρκετά άρθρα μου έχουν φιλοξενηθεί στον Φιλελεύθερο, Αντίλογο και στο FamagustaNews. Το 2011 εκλέγηκα για πρώτη φόρα κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Αχερίτου. Είμαι γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗΚΟ Αμμοχώστου. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΚΟ. Το 2023 εκλέγηκα πρόεδρος της ΓΟΔΗΚ Αμμοχώστου. Γραμματέας του Συνδέσμου Ελεύθερη Αχερίτου. Δώδεκα χρόνια ασχολούμαι αρκετά με τα κοινά. Συμμετέχω και συμμετείχα σε πολλές επιτροπές. Είμαι εθελόντρια στην πολιτική άμυνα σχεδόν 15 χρόνια.

2/ Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αμμοχώστου;

Όπως σας έχω αναφέρει πιο πάνω απο το 2011 μέχρι σήμερα είμαι μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αχερίτου. Πιστεύω ότι είναι ένας κύκλος που έχει κλείσει για εμένα. Πρόσφερα ανιδιοτελώς στην κοινότητα μου. Είναι πλεόν καιρός να παραδόσω τη σκυτάλη και να δόσω την ευκαιρία σε άλλους συναγωνιστές  να διεκδικήσουν και να παράγουν έργο. Θα συνεχίσω να προσφέρω στην κοινότητα μου από άλλες θέσεις. Η πολυετή ενασχόληση μου με τα κοινά κυρίως στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου ακούγοντας και βλέπωντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία μας και κυρίως το πρόβλημα της κατεχόμενης πόλης μας της Αμμοχώστου με οδήγησαν  στην απόφαση να διεκδικήσω μια απο τις 26 θέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του κατεχόμενου Δήμου της Αμμοχώστου. Ο βασικός λόγος της υποψηφιότητας μου είναι η συνέχιση του αγώνα ώστε να μην ξεχαστούν τα κατεχόμενα εδάφη μας  μέχρι την πολυπόθυτη μέρα της απελευθέρωσης και επιστροφής μας. Η νέα γενιά πρέπει να είναι ο συνεχιστής των αγώνων των προγόνων μας. Πλεον ο κατεχόμενος Δήμος της Αμμοχώστου χρειάζεται ανανέωση και άτομα που να είναι ικανά που να  θέλουν και  να μπορούν να  εργαστούν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

3/ Με ποιον τρόπο κάνετε την προεκλογική σας προσπάθεια;

Με τον παραδοσιακό μέχρι στιγμής τρόπο. Συναντώ καθημερινά ανθρώπους και προσπαθώ να αφουγκραστώ τις αγωνίες και τους προβληματισμούς για την κατεχόμενη πόλη μας. Είμαι αρκετά ενεργή στα ΜΚΔ εφόσων είναι ο κύριως τρόπος επικοινωνίας και ενημέρωσης της νεολαίας σήμερα με αποτέλεσμα να δέχομαι καθημερινά πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα απο νεαρά άτομα.

4/ Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου όσον αφορά την υποψηφιότητά σας;

Ο κόσμος σε βλέπει θετικά όταν ανταποκρίνεσαι και του λύνεις τα προβλήματά του. Υπάρχει μεγάλη απαξίωση με τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία. Η νέα γενιά θέλει να δει αλλαγές. Ευαισθητοποιείται όσο αφορά το θέμα της Αμμοχώστου και επιθυμεί να λάβει γνώση για όσα περισσότερα μπορεί για να μην ξεχάσει.

5/ Μιλήστε μας για το όραμα σας αν εκλεγείται.

Μεταξύ πολλών άλλων το πρόγραμμα μου βασίζεται στη συνέχιση του αγώνα για απελευθέρωση της πόλης και επαρχίας μας και η επιστροφή στην Αμμόχωστο με κατοχυρωμένα όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα των Αμμοχωστιανών (Ελληνοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων)

Η ευημερία και η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των εκτοπισμένων Αμμοχωστιανών μέχρι την ημέρα της επιστροφής μας.

Στη διατήρηση της μνήμης και του αγώνα για δικαίωση και αποκατάσταση των Αμμοχωστιανών και του προσφυγικού κόσμου. Στη συντήρηση και ανακαίνιση των δημοσίων κτηρίων μέσω Ευρωπαικών κονδυλιών για την πολιτιστική κληρονομιά καθώς επίσης και η συντήρηση των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αμμόχωστο όπως εκκλησίες, κοιμητήρια, κάστρα κτλ και τέλος προμετωπίδα των διεκδικήσεων μας, η ίση κατανομή των βαρών πάγιο αίτημα του προσφυγικού κόσμου για δεκαετίες.

6/ Ένα μήνυμα προς τον κόσμο…

Η ψήφος μας είναι πιο δυνατή απο την σφαίρα όπως είπε και ο Αβραάμ Λίνκολν.

Η ψήφος μας είναι σημαντική γι αυτό πρέπει να την αξιοποιήσουμε σωστά και όπως πρέπει.

Η αποχή δεν είναι λύση. Αφού μας δίνετε η ευκαιρία του εκλέγειν και του εκλέγεσθε πρέπει να το εκμεταλλευτούμε σωστά. ο καθένας μας έχει δικαίωμα να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτό/αυτούς που θεωρεί ικανούς να τον εκπροσωπούν.

Καλώ τον κόσμο όπως προσέλθει στις κάλπες στις 9 Ιουνίου και κυρίως τους νέους μας. Εκτός απο τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση έχουμε και τις εκλογές για εκλογή ευρωβουλευτών, την φωνή μας στην Ευρώπη.

Send this to a friend