Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο συγγραφέας Ελευθέριος Πλουτάρχου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου
Ο συγγραφέας Ελευθέριος Πλουτάρχου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου

Ο συγγραφέας Ελευθέριος Πλουτάρχου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αραδίππου

Στα πλαίσια των προγραμμάτων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αραδίππου περιλαμβάνεται κι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας παιδιών ηλικίας 4-9  χρόνων και όχι μόνο.

Καλεσμένος: Ελευθέριος Πλουτάρχου-συγγραφέας, ποιητής.

Θέμα: “Δεκατέσσερις ημέρες στην Αρχαία Ελλάδα: Ημερολόγιο από το ταξίδι του Λεωνίδα”
Ημέρα: Σάββατο 18/05
Ώρα:10:00 π.μ

 

 

Βιογραφικό σημειώμα του συγγραφέα :

Ο Ελευθέριος Πλουτάρχου γεννήθηκε το 1975, κατάγεται από το χωριό Καλοπαναγιώτης και τώρα διαμένει στη Λευκωσία.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου (Επιστήμες της Αγωγής–Δημοτική Εκπαίδευση).

Από το 1999 εργάζεται ως δάσκαλος στη Δημοτική Εκπαίδευση.

Εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή “Των στίχων πανσπερμία” το 2021, ενω ένα χρόνο μετά το λογοτεχνικό βιβλίο γνώσεων, “Δεκατέσσερις ημέρες στην Αρχαία Ελλάδα: ημερολόγιο από το ταξίδι του Λεωνίδα”.

Ακολούθησαν οι ποιητικές συλλογές “Άνθρωπος- Στοχασμοί και Αποχρώσεις- 180 Χαϊκού”, ” Ελλήνων Μύθοι” για παιδιά και εφήβους, “Ονείρατα και στοχασμοί” και τη διηγηματική συλλογή” Μια ηλιαχτίδα ανατολής στη δύση”.

Το 2002 κυκλοφόρησαν σε μορφή audiobook – video book το βραβευμένο παραμύθι του “Η Επανάσταση των Λέξεων του Καλού” και τη ποιητική συλλογή “Προγόνων Γη”.

Έχουν μελοποιηθεί ποιήματα του, ενώ έργα του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες ποίησης και έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και πολιτιστικά περιοδικά. Ποιήματα, δοκίμια και διηγήματά του έχουν διακριθεί με βραβεία και επαίνους σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.
Είναι μέλος σε αρκετές λογοτεχνικές ενώσεις, συνδέσμους και ομίλους σε Κύπρο και Ελλάδα. Διατελεί Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου.

Λίγα λόγια για το έργο του συγγραφέα : Δεκατέσσερις ημέρες στην Αρχαία Ελλάδα: Ημερολόγιο από το ταξίδι του Λεωνίδα”

Ο Λεωνίδας, ένα δεκάχρονο παιδί που λατρεύει την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, ταξιδεύει, με τον δικό του παράξενο και φανταστικό τρόπο για δεκατέσσερις μέρες πίσω στο χρόνο.

Απόσπασμα:

-“Λεωνίδα… Λεωνίδα…” ακούστηκε μια φωνή.
Μια φωνή που δεν περίμενα ν’ ακούσω εκείνη… μα εκείνη ειδικά τη στιγμή. Σάστισα! Το σκοτάδι χάθηκε. Γυρίζω πίσω και τι να δω! Όχι, δεν είναι δυνατόν. Τρίβω τα μάτια μου. Δεν πίστευα αυτό που έβλεπα. Δεν το κρύβω ότι φοβήθηκα προς στιγμήν.
-“Μα ποιος είσαι εσύ;”
-“Δε με κατάλαβες Λεωνίδα; Ο Περικλής είμαι” .
Κατάλαβα βέβαια τη φωνή του, αλλά ξαφνιάστηκα πολύ που τον είδα εκεί, έτσι μου ‘ρθε αυθόρμητα η απορία. Ήταν ντυμένος με παράξενα ρούχα, σαν μακριά φουστάνια και φορούσε σαντάλια στα ποδάρια. Κοιτάζω τα δικά μου ρούχα και τί να δω! Κι αυτά παράξενα. Πού πήγε το τυχερό μου φανελάκι, το τζιν παντελόνι που μου ‘σφιγγε λίγο τη μέση, μιας κι είχα παχύνει τελευταίως, όπως μου ‘λεγε η μαμά.

Μέσα από αφήγηση και βιωματικές δραστηριότητες, ο συγγραφέας θα μας μεταφέρει πισω στο χρόνο και στην Ελλάδα του χθες.

Είσοδος ελεύθερη για ηλικίες 6 και ανω!

Send this to a friend