Σημαντικά μαθήματα ζωής: Μαθητές κάθισαν σε τροχοκάθισμα και έπαιξαν μπάσκετ (φώτο)
Σε ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής, δύναμης και θέλησης, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν μαθητές του Pascal Private Primary School στη Λεμεσό.
Μέλη της ομάδας Καλαθόσφαιρας σε Τροχοκάθισμα «Ήφαιστος» βρέθηκαν στο σχολείο και πραγματοποίησαν έναν φιλικό αγώνα με τα παιδιά. Μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι έμαθαν και βίωσαν πολλά.
Γεωργία Χριστοφή – Μαθήτρια Pascal Private Primary School Limassol
Σήμερα μπήκαμε στη θέση των συνανθρώπων μας που χρησιμοποιούν τροχοκάθισμα, αισθανθήκαμε πως νιώθουν τα άτομα εκείνα αλλά και το πως νιώθουν τα άτομα εκείνα που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Αυτό θα πει εν συναίσθηση, επίσης βιώσαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα παρόλο που τα διδασκόμαστε στο σχολείο μας.
Κάθισαν στο τροχοκάθισμα, διακινήθηκαν και έπαιξαν μπάσκετ με την καθοδήγηση του Προέδρου και παίχτη της ομάδας Ήφαιστος, Μιχάλη Παυλίδη. Ένας αθλητής που αποτελεί πρότυπο για όλους.
Μύρωνας Νέαρχου – Μαθητής
Σαν άνθρωποι είμαστε όλοι διαφορετικοί μοναδικοί αλλά ταυτόχρονα ίσοι, μάθαμε να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα και να τη σεβόμαστε. Βλέποντας τον κύριο Παυλίδη να κάνει το αγαπημένο του άθλημα ακόμα και με το τροχοκάθισμα του λάβαμε το μήνυμα εάν μας δυσκολεύει κάτι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατούμε.
Προβληματίστηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και αποφάσισαν να λάβουν δράση για να αλλάξουν την προσβασιμότητα και στη γειτονιά τους.
Σταύρος Ιεροκιπίδης – Μαθητής
Βιώνοντας σήμερα τις δυσκολίες ενός ατόμου σε τροχοκάθισμα προτίθεμαι να παραχωρώ τη θέση μου στα άτομα με αναπηρία, επίσης θα προσπαθώ να κρατώ πάντα καθαρά τα πεζοδρόμια στη γειτονία μου για τη διακίνηση των τροχοκαθισμάτων. Εάν στο σχολείο ένα παιδάκι κάθεται στο τροχοκάθισμα θα τον βοηθώ ώστε να μπορεί να παίζει μαζί μας τα διαλείμματα.
Κυριακή Κατιρή – Εκπαιδευτικός
Εκτός από τη διδασκαλία της ενσυναίσθηση στην τάξη δίνουμε και την ευκαιρία στους μαθητές μας μέσω της βιωματικής μάθησης να συλλέγουν αυτές τις εμπειρίες, με αυτό τον τρόπο κατανοούν πλήρως πως αισθάνονται τα άτομα με αναπηρία, αφού μπαίνουν ουσιαστικά στη θέση τους και με αυτό τον τρόπο γίνονται συνειδητοποιημένοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες μετέπειτα στην κοινωνία όπου κατανοούν τη διαφορετικότητα και τη σέβονται.
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, με θέμα τη «Ενσυναίσθηση» και έχει ως πρωταρχικό στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Δείτε το ρεπορτάζ της Όλγας Κωνσταντίνου:
Πηγή: alphanews