Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μεγαλύτερες ροές Πολωνών τουριστών φέτος σε σύγκριση με το 2023
Μεγαλύτερες ροές Πολωνών τουριστών φέτος σε σύγκριση με το 2023

Μεγαλύτερες ροές Πολωνών τουριστών φέτος σε σύγκριση με το 2023

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στην προοπτική προσέλκυσης ακόμα μεγαλύτερων αριθμών επισκεπτών, από την ανερχόμενη τουριστική αγορά της Πολωνίας, επενδύουν τα θέρετρα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Η τοπική εταιρεία τουρισμού, μαζί με ξενοδόχους της περιοχής, συμμετείχε στην τουριστική έκθεση «Roadshow» που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού από τις 8-10 Απριλίου στις πόλεις Βαρσοβία, Κρακοβία και Κατοβίτσε.

 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στην Πολωνία, οι τουριστικοί φορείς της Αμμοχώστου πραγματοποίησαν σειρά επαφών με σημαντικούς διοργανωτές ταξιδιών που δραστηριοποιούνται στην πολωνική αγορά, σε μια προσπάθεια προβολής, ενημέρωσης και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της επαρχίας Αμμοχώστου, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της ήδη αυξητικής τάσης που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τη ροή επισκεπτών από την συγκεκριμένη χώρα.

Ανακοίνωση της Εταιρείας Τουρισμού Αμμοχώστου αναφέρει ότι μέσα από τις επαφές διαφάνηκε η πρόθεση για ενίσχυση των υφιστάμενων συνεργασιών, στοιχείο που θεωρείται ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τον τομέα του τουρισμού στην ελεύθερη Αμμόχωστο και στην Κύπρο ευρύτερα.

Όπως σημειώνεται, η Πολωνία αποτελεί σημαντική αγορά, με μεγάλες προοπτικές τόσο σε επίπεδο μαζικών αφίξεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όσο και σε ειδικές μορφές τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. «Στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκαν οι υπηρεσίες και οι εμπειρίες που παρέχει η επαρχία Αμμοχώστου στους επισκέπτες της και υπάρχει αισιοδοξία πως οι αφίξεις από την Πολωνία εντός 2024 θα ξεπεράσουν αυτές της προηγούμενης χρονιάς.

Στα θετικά καταγράφεται, επίσης, το αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς διοργανωτών ταξιδιών όσον αφορά την περιοχή της Αμμοχώστου, αφενός σε σχέση με ειδικές μορφές τουρισμού και αφετέρου σε ότι αφορά μαζικό τουρισμό για τους μήνες του καλοκαιριού», τονίζεται στην ανακοίνωση. Σε δηλώσεις του, ο λειτουργός της τοπικής εταιρείας τουρισμού Γιώργος Καυκαλιάς ανέφερε ότι οι προοπτικές η πολωνική αγορά να καταστεί διαχρονικά μια από τις σημαντικότερες για τον κυπριακό τουρισμό και ειδικότερα για την περιοχή της Αμμοχώστου είναι εξαιρετικά ευοίωνες.

Όπως παρατήρησε, από το 2023 διαφάνηκε μία αυξητική τάση από την υπό αναφορά χώρα, μία τάση η οποία, όπως είπε, αναμένεται ότι θα ενδυναμωθεί εν’ όψει 2024. «Η συνδεσιμότητα, με απευθείας πτήσεις, του αεροδρομίου Λάρνακας με αρκετές πόλεις της Πολωνίας αποτελεί κομβικής σημασίας παράγοντα για να επενδύσουμε περαιτέρω στην συγκεκριμένη αγορά», ανέφερε ο κ. Καυκαλιάς.

Η παρουσία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Αμμοχώστου στα εργαστήρια-παρουσιάσεις στην Πολωνία εντάσσονται στο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν συμφωνηθεί από τους φορείς – μέλη της εταιρείας για το 2024 και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της νέας στρατηγικής επικοινωνίας και προβολής στις διεθνείς αγορές όπως έχει διαμορφωθεί για το τρέχον έτος.

Send this to a friend