Home ΛΑΡΝΑΚΑ Απαράδεκτα περιστατικά εγκατάλειψης σκύλων στο καταφύγιο στην Αθηένου
Απαράδεκτα περιστατικά εγκατάλειψης σκύλων στο καταφύγιο στην Αθηένου

Απαράδεκτα περιστατικά εγκατάλειψης σκύλων στο καταφύγιο στην Αθηένου

 

 

Ο Δήμος Αθηένου το τελευταίο διάστημα έχει γίνει δέκτης αρκετών παραπόνων για περιστατικά εγκατάλειψης σκύλων έξω από το Καταφύγιο Σκύλων Αθηένου.

Το τελευταίο περιστατικό εγκατάλειψης σκύλου και τοποθέτησής του σε κλουβί με άλλο σκύλο, οδήγησε στον αποκαρδιωτικό θάνατό του.

Ο Δήμος Αθηένου και η ομάδα εθελοντών του καταφυγίου του Δήμου Αθηένου στέλνουν ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη εφαρμογής της νομοθεσίας για την ευημερία των ζώων, αλλά και για τις υποχρεώσεις και την επιμόρφωση των ιδιοκτητών σκύλων.

 

Ο Δήμος Αθηένου πρόκειται να λάβει άμεσα πρόσθετα μέτρα για έλεγχο της κατάστασης, που ταλαιπωρεί την περιοχή και δεν θα επιτρέψει να συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά.

 Οι σκύλοι απαγορεύεται να αφήνονται από τους ιδιοκτήτες τους αδέσποτοι ή έξω από το καταφύγιο των σκύλων. Στην περίπτωση που οι παραβάτες εντοπιστούν, θα καταγγέλλονται και θα επιβάλλεται αυστηρό πρόστιμο.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων για πλήρη συμμόρφωση σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Σκύλων Νόμου, 184(1)/2002, για την εγγραφή και τη σήμανση των σκύλων τους και την έκδοση άδειας κατοχής και εμβολιασμού τους.

Send this to a friend