
[ad_1]
Την αποκαθήλωση του θείου δράματος παρακολούθησαν το πρωί χιλιάδες πιστοί σε όλους τους ιερούς ναούς της ελεύθερης Κύπρου. Στην εκκλησία της Παναγιάς της Ευαγγελίστριας στα Πολεμίδια, οι πιστοί τήρησαν την παράδοση και ακολούθησαν κατά γράμμα τη σκηνή της καταβίβασης του σώματος του Ιησού, από το Σταυρό που ακολούθησε τη Σταύρωσή του, μέχρι και τον ενταφιασμό του.
Ομάδα τεσσάρων εθελοντών με επικεφαλής την κ. Σούλλα Ιωάννου, από τη Λεμεσό, δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό Επιτάφιο, για τον οποίο χρειάστηκαν 48 μέρες εργασίας, αφού αποτελείται από χιλιάδες μπουκέτα με Αμάραντο και καρφίτσες.
Συνεργείο του ΑΝΤ1, παρακολούθησε τις εργασίες κατασκευής τους επιταφίου, από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του.
Σαράντα μέρες μετά την Ανάσταση του Χριστού, οι πιστοί λαμβάνουν λουλούδια από το αμάραντο και τα χρησιμοποιούν για το θυμίασμα στο σπίτι.
[ad_2]
Source link