Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Στην Αθηένου ένα άτομο τραυματίστηκε το βράδυ της Τρίτης από έκρηξη, λόγω διαρροής υγραερίου από κύλινδρο θερμάστρας, ο οποίος βρισκόταν στο υπνοδωμάτιο του τραυματία.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου κρατήθηκε για εξετάσεις.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν, επίσης, εκτεταμένες ζημιές στο υπνοδωμάτιο.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε εξαερισμό του δωματίου και επιθεώρηση, ενώ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη θα διερευνηθούν από την Αστυνομία σε συνεργασία με την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

 

Φωνές και διαμαρτυρίες προκάλεσε η έναρξη των πρώτων έργων αναδιαμόρφωσης του Παττίχειου Πάρκου, παρά τη μεγάλη λίμνη της αλυκής Λάρνακας.

Οι αντιδράσεις προέρχονται από μερίδα δημοτών που διαμένουν στην περιοχή όπου εκτελούνται οι εργασίες, ενώ ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Επαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στη Λάρνακα, κάνοντας λόγο για «καταστροφικά έργα».

Οι Οικολόγοι τάσσονται υπέρ της αναβάθμισης του Παττίχειου Πάρκου και του εμπλουτισμού των δραστηριοτήτων στην περιοχή, με την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα γίνει αποκοπή δέντρων και κατασκευές από μπετόν στον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της Λάρνακας που συνορεύει με την αλυκή, η οποία θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους στην Κύπρο.

Για το θέμα επικοινωνήσαμε τον Δήμαρχος Λάρνακας τον κ. Βύρα ο οποίος μας ανέφερε ότι την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου στις 7.00 το βράδυ θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του έργου «Αναδιαμόρφωση της περιοχής του Παττίχειου Πάρκου», κατά την οποία θ’ ακουστούν οι απόψεις και των τριών εμπλεκόμενων κυβερνητικών τμημάτων, του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Τμήματος Δασών και του Ταμείου Θήρας και όπως μας είπε εάν και Εφόσον διαπιστωθεί στην πορεία ότι υπάρχουν ορισμένα προβλήματα, είμαστε πρόθυμοι να προχωρήσουμε σε τροποποίηση κάποιων σχεδίων».

 

Στα όριά τους έφθασαν οι καθαρίστριες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και σήμερα στις 9 το πρωί, έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση του Τμήματος Εσωτερικής Καθαριότητας του νοσηλευτηρίου, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καθαρίστριες και να αποφασιστεί, ενδεχομένως, η λήψη απεργιακών μέτρων, εφόσον δεν τροχοδρομηθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Send this to a friend