Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πάνε έξω από το ΥΠΕΣ οι ναυαγοσώστες: «Η περίοδος χάριτος τελείωσε»
Πάνε έξω από το ΥΠΕΣ οι ναυαγοσώστες: «Η περίοδος χάριτος τελείωσε»

Πάνε έξω από το ΥΠΕΣ οι ναυαγοσώστες: «Η περίοδος χάριτος τελείωσε»

 

 

Έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών θα βρεθούν την ερχόμενη Πέμπτη οι ναυαγοσώστες, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία. Η περίοδος χάριτος προς το Υπουργείο, όπως λένε, έχει τελειώσει, καθώς μέχρι σήμερα και ένα βήμα πριν από την έναρξη της νέας καλοκαιρινής περιόδου, δεν έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του.

Μιλώντας στον ALPHA ο Πάμπος Παναγίδης, ναυαγοσώστης, ανέφερε ότι ένα από τα βασικά θέματα, είναι η δημιουργία υπηρεσίας, χαρακτηρίζοντας ανεπίτρεπτο σε μια ακτογραμμή δεκάδων χιλιομέτρων, όπως από την Ακτή του Κυβερνήτη μέχρι το Πισσούρι, να υπάρχουν μόνο 6 μόνιμες θέσεις.

Πάμπος Παναγίδης – Ναυαγοσώστης
Σε όλες τις επαρχίες, πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των μονίμων θέσεων.

 

Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, Γιώργος Κωνσταντίνου, επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνουν ενέργειες από νωρίς για να μην υπάρχουν προβλήματα το καλοκαίρι και «αντιμετωπίζουμε ξανά τα ίδια».

Όπως καταγγέλλουν, όλες οι επιστολές τόσο από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όσο και από τους ναυαγοσώστες με τις οποίες καλούσαν τους αρμόδιους να προχωρήσουν στην υλοποίησης των όσο συμφωνήθηκαν, δεν απαντήθηκαν ποτέ.

Γιώργος Κωνσταντίνου – Γ.Γ. ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ
Είχε γίνει συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών και συμφωνήθηκε, όχι μόνο αυτό το θέμα, αλλά και η προώθηση της σύστασης της υπηρεσίας ασφαλείας των παραλιών κάτι που προβλέπεται από το ΣΑΛΑΜΙΣ αλλα δεν έχει εφαρμοστεί.

Αύριο, Δευτέρα, οι ναυαγοσώστες θα αποφασίσουν τις λεπτομέρειες της ειρηνικής διαμαρτυρίας τις οποίες αναμένεται να ανακοινώσουν. Όπως λένε, αν δεν εισακουστούν ούτε και αυτή την φορά, θα προχωρήσουν με δυναμικότερα μέτρα.

Δείτε το ρεπορτάζ της Έρικας Καβάζη:

Πηγή: alphanews

Send this to a friend