Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η εποχικότητα το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελεύθερης Αμμοχώστου
Η εποχικότητα το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελεύθερης Αμμοχώστου

Η εποχικότητα το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελεύθερης Αμμοχώστου

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Οι προτεραιότητες και το έργο των τριών βουλευτών του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, Γιαννάκη Γαβριήλ, Νίκου Κέττηρου και Γιώργου Κουκουμά, παρουσιάστηκαν σε δημοσιογραφική διάσκεψη σε ξενοδοχείο της Λάρνακας, στην παρουσία δημάρχων, κοινοταρχών, δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων από τη Λάρνακα και την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου κι εκπροσώπων κρατικών υπηρεσιών.

Στην ομιλία του ο Γιαννάκης Γαβριήλ αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελεύθερη Αμμόχωστος, όπως είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις σε έργα και υποδομές, η έλλειψη πανεπιστημιακής σχολής και το τεράστιο πρόβλημα της εποχικότητας. Έστειλε, δε, το μήνυμα ότι η ορθολογική και βιώσιμη ανάπτυξη της επαρχίας επιβάλλει την τάχιστη έγκριση και δημοσίευση του τοπικού σχεδίου Παραλιμνίου – Δερύνειας – Αγίας Νάπας, το οποίο, όπως είπε, συμπληρώνει μια δεκαετία καθυστερήσεων και παλινδρομήσεων.

 

Ως πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Γεωργίας, ο κ.Γαβριήλ μίλησε για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι στην επαρχία Αμμοχώστου, καλώντας το κράτος να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα του Συμβουλίου Εμπορίας Κυπριακών Πατατών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Προσφύγων, Νίκος Κέττηρος, ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες του κόμματός του για τα προβλήματα και τα αιτήματα του προσφυγικού κόσμου, όπως είναι οι προτάσεις για μείωση του χρόνου εξέτασης των αιτήσεων στην Υπηρεσία Μέριμνας και για απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας και πιστοποιητικών μίσθωσης για τις κατοικίες στους προσφυγικούς συνοικισμούς.

Ο κ. Κέττηρος μίλησε και για τα θέματα περιβάλλοντος, σημειώνοντας ότι η απουσία ικανοποιητικού αριθμού χώρων πρασίνου στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου αποτελεί τροχοπέδη στην οριστική αντιμετώπιση των παράνομων σκυβαλλότοπων. Ο Γιώργος Κουκουμάς αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του ΑΚΕΛ για τα εργασιακά ζητήματα καθώς και για τα θέματα ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων, επισημαίνοντας την πρόσφατη πρωτοβουλία του κόμματος για το φαινόμενο της ορθοστασίας στους χώρους εργασίας.

Μίλησε, επίσης, για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής σε σχέση με τους εργαζόμενους γονείς, σημειώνοντας ότι η Κύπρος υστερεί έναντι άλλων ευρωπαϊκών κρατών αναφορικά με τις άδειες μητρότητας, πατρότητας κλπ. Αναφέρθηκε και στο σοβαρό πρόβλημα που παρατηρείται με την έλλειψη βρεφοπαιδοκομικών σταθμών στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι στις κοινότητες της ελεύθερης Αμμοχώστου το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Ως αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Γ. Κουκουμάς αναφέρθηκε και στα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας που τείνουν να εξελιχθούν σε κοινωνική μάστιγα.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης δόθηκε στη δημοσιότητα πολυσέλιδο έντυπο, στο οποίο καταγράφονται αναλυτικά οι πρωτοβουλίες, προτάσεις κι ενέργειες των τριών βουλευτών του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία.

Στη διάσκεψη μίλησαν, επίσης, ο επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Χρύσανθος Ζαννέττος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Λουκαΐδης.

Send this to a friend