Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τουρνουά U17 της ΟΥΕΦΑ στην Αγία Νάπα!
Τουρνουά U17 της ΟΥΕΦΑ στην Αγία Νάπα!

Τουρνουά U17 της ΟΥΕΦΑ στην Αγία Νάπα!

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μπορεί κατά τους φετινούς χειμερινούς μήνες η Αγία Νάπα να μην προσελκύει πια τους αυξημένους αριθμούς ξένων ποδοσφαιρικών αποστολών που φιλοξενούσε, την ίδια εποχή, τα πιο παλιά χρόνια, ωστόσο τον ερχόμενο Μάιο το τουριστικό θέρετρο της επαρχίας Αμμοχώστου αναμένεται να έχει αυξημένη κίνηση αθλητικού τουρισμού. Και τούτο, διότι τα γήπεδα του δήμου θα φιλοξενήσουν το ποδοσφαιρικό τουρνουά EURO U17, το οποίο θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα της ΟΥΕΦΑ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των γηπέδων στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Αγίας Νάπας Αντώνη Πετεινό, η διοργάνωση αυτή θα λάβει χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου και οι πλείστες αποστολές των ομάδων που θα συμμετέχουν θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας και της γύρω περιοχής.

 

Πρόκειται για μια μεγάλη και σημαντική διεθνή αθλητική διοργάνωση, η οποία όχι μόνο θ’ αυξήσει την κίνηση στην περιοχή, αλλά ταυτόχρονα θα προβάλει το θέρετρο της ελεύθερης Αμμοχώστου ως προορισμό αθλητικού τουρισμού.

Μόνο 10-12 ομάδες

—————————–    

Πάντως, οι προοπτικές του αθλητικού τουρισμού στην Αγία Νάπα για τον φετινό χειμώνα δεν είναι και τόσο ευοίωνες. Ο κ.Πετεινός δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι από τον Ιανουάριο μέχρι και τα τέλη Μαρτίου 2024 έχουν προβεί σε προκρατήσεις γηπέδων για σκοπούς χειμερινής προετοιμασίας γύρω στις 10-12 ομάδες, οι οποίες προέρχονται κυρίως από σκανδιναβικές χώρες, από τη Σερβία και την Αρμενία.

Οι αριθμοί αυτοί σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνονται με τους αριθμούς των ομάδων που φιλοξενούσε η Αγία Νάπα τέτοια εποχή τα προηγούμενα χρόνια, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του αρμόδιου τμήματος του δήμου, υπήρχαν χρονιές όπου στο αθλητικό κέντρο του δήμου πραγματοποιούσαν την χειμερινή τους προετοιμασία 40-50 ομάδες του εξωτερικού, ενώ πιο παλιά επισκέπτονταν την Αγ. Νάπα για προπονήσεις μέχρι και 70 ποδοσφαιρικές ομάδες το χρόνο.

Μεγάλο πλήγμα για τον χειμερινό αθλητικό τουρισμό της περιοχής προκάλεσε το εμπάργκο που επέβαλε η Ε.Ε. στη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Α. Πετεινός είπε ότι πλέον οι ρωσικές ομάδες, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια επέλεγαν την Αγ. Νάπα για την προετοιμασία τους, πλέον προτιμούν την Τουρκία, η οποία μπήκε για τα καλά στην εξίσωση του ανταγωνισμού στον συγκεκριμένο τομέα του τουρισμού.

Πλήγμα για τον αθλητικό τουρισμό αποτέλεσε και ο πόλεμος στο Ισραήλ, αφού δεν υπάρχουν φέτος ομάδες από τη γειτονική χώρα που να προπονούνται στην ελεύθερη Αμμόχωστο. Λόγω της αισθητά μειωμένης τουριστικής κίνησης, αυτή την εποχή τα ξενοδοχεία που παραμένουν ανοικτά στην Αγία Νάπα μετρούνται στα δάκτυλα των χεριών…

Send this to a friend