Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Σαρώνουν» τον πλανήτη οι λοιμώξεις του αναπνευστικού
«Σαρώνουν» τον πλανήτη οι λοιμώξεις του αναπνευστικού

«Σαρώνουν» τον πλανήτη οι λοιμώξεις του αναπνευστικού

 

 

Το κοκτέιλ λοιμώξεων που επικρατεί, έθεσε σε εγρήγορση δεκάδες χώρες, με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, να επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία, που καταγράφουν τα περιστατικά λοιμώξεων του αναπνευστικού, την ώρα που οι προβλέψεις του οργανισμού, θέλουν την ανοδική πορεία να συνεχίζεται καθ` όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου. 

Dr Maria Van Kerkhove – ΠΟΥ
Βλέπουμε την κυκλοφορία πολλών διαφορετικών τύπων παθογόνων μικροοργανισμών και αυτό προκαλεί σημαντική αυξημένη επιβάρυνση στα νοσοκομεία, όχι μόνο για το COIVD, για τη γρίπη, αλλά και για αυτά τα άλλα παθογόνα.

Η εικόνα αποτυπώνεται και μέσα από τον σκληρό δείκτη, αυτόν των νοσοκομείων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, που δόθηκαν από χώρες κυρίως της Ευρώπης, τον προηγούμενο μήνα συγκριτικά με τον μήνα Νοέμβριο, καταγράφηκε αύξηση 42% στις εισαγωγές των νοσοκομείων και 62% στις εισαγωγές σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

 

Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus – Γενικός Διευθυντής ΠΟΥ
Αν και ο COVID-19 δεν είναι πλέον μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία, ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί, να αλλάζει και να σκοτώνει. Τα δεδομένα από διάφορες πηγές υποδεικνύουν αυξανόμενη μετάδοση κατά τον Δεκέμβριο, που τροφοδοτείται από συγκεντρώσεις κατά την περίοδο των διακοπών και από την παραλλαγή JN.1, η οποία είναι πλέον η πιο συχνά αναφερόμενη παραλλαγή παγκοσμίως.

Διαπίστωση τόσο του παγκόσμιου οργανισμού υγείας όσο και άλλων διεθνών οργανισμών, όπως ο CDC και ο ECDC, είναι πως τα ποσοστά εμβολιασμού κυρίως κατά του κορωνοϊού παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Ενδεικτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 19,4% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend