Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ξένια Κωνσταντίνου: Το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους» να καταστεί πιο δίκαιο και πιο αξιοποιήσιμο
Ξένια Κωνσταντίνου: Το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους» να καταστεί πιο δίκαιο και πιο αξιοποιήσιμο

Ξένια Κωνσταντίνου: Το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους» να καταστεί πιο δίκαιο και πιο αξιοποιήσιμο

 

 

Δήλωση Αναπληρώτριας Εκπροσώπου Τύπου κ. Ξένιας Κωνσταντίνου για το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους».

 Στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους», ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει ήδη επισημάνει πρόνοιες που χρήζουν βελτίωσης για να καταστεί το σχέδιο πιο δίκαιο και πιο αξιοποιήσιμο.

Εφόσον ο βασικός στόχος είναι να απευθυνθεί στα νοικοκυριά που

 

δεν έχουν το αρχικό κεφάλαιο για να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά, οφείλει να έχει κριτήρια για να επωφεληθούν περισσότερο εκείνοι που πράγματι δεν έχουν το αρχικό κεφάλαιο. Έτσι όπως έχει σχεδιαστεί δίνει πολύ λιγότερη χορηγία στα πραγματικά ευάλωτα νοικοκυριά που πρέπει να προσελκύσουμε. Δίνει €1.000 αντί €5.000.

Θεωρούμε επίσης πως το ποσό των €150 αποκοπή ανά διμηνία θα μπορούσε να έχει διαφοροποίηση ανάλογα με την κατηγορία του νοικοκυριού.

Τέλος και πλέον σημαντικό, είναι η πρότασή μας αναφορικά με τους τρίτεκνους, πολύτεκνους και γενικά για τις πολυμελείς οικογένειες, να έχει αυξημένη χορηγία αλλά και δικαίωμα για αυξημένη εγκατεστημένη ισχύ, καθότι η μεγαλύτερη κατανάλωση θα προκύπτει από το μεγάλο μέγεθος της οικογένειας. Επίσης είμαστε της άποψης πως το σχέδιο δε μπορεί να αφήνει έξω μικρές ατομικές ή οικογενειακές επιχειρήσεις και καταστήματα.

Μοναδική μας έγνοια είναι το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για Όλους» να επιτύχει στους στόχους του συμβάλλοντας αποτελεσματικά. Να βοηθήσει αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη να το αξιοποιήσουν, αλλά, και να συμβάλει στους ευρύτερους στόχους της πράσινης μετάβασης και μείωσης των ρύπων στη χώρα μας.

Send this to a friend