Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Κατάσχεση πέραν των 40 κιλών κάνναβης και δύο συλλήψεις
Κατάσχεση πέραν των 40 κιλών κάνναβης και δύο συλλήψεις

Κατάσχεση πέραν των 40 κιλών κάνναβης και δύο συλλήψεις

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που ανακαλύφθηκαν το τελευταίο διάστημα εντοπίστηκε στην επαρχία Λάρνακας, με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών να «φορεί χειροπέδες» σε δύο πρόσωπα. Βασικοί ύποπτοι στην υπόθεση είναι 21χρονος Αλβανός και 57χρονος Ελληνοκύπριος.

Στην κατοχή του νεαρού Αλβανού βρέθηκαν συνολικά 42 κιλά κάνναβης, ποσότητα που, σύμφωνα με τους εξεταστές της υπόθεσης, προοριζόταν για την εγχώρια αγορά. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΥΚΑΝ, κατόπιν πληροφοριών ότι ο 21χρονος έκανε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

 

Ως εκ τούτου, ο νεαρός τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση τις τελευταίες μέρες και το απόγευμα της Πέμπτης (4/1) οι πληροφορίες αποδείχθηκαν ακριβείς, αφού ανακόπηκε κι ελέγχθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε στο χωριό Τερσεφάνου και σ’ αυτό εντοπίστηκαν τρία νάιλον σακούλια που περιείχαν συνολικά πέραν των 20 κιλών κάνναβης. Προηγουμένως ο 21χρονος θεάθηκαν να παραλαμβάνει από εταιρεία ταχυμεταφορών δύο κιβώτια, τα οποία προφανώς περιείχαν ναρκωτικές ουσίες. Ακολούθως εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα έρευνας στην οικία του, στην Τερσεφάνου, όπου βρέθηκαν άλλα 21 κιλά της ίδιας ναρκωτικής ουσίας. Όλα τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ ο ύποπτος οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ για ανάκριση. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξασφαλίστηκε μαρτυρίακι εναντίον 57χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος το ίδιο βράδυ εντοπίστηκε και ανακόπηκε ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του σε περιοχή των Λειβαδιών.

Στο τσαντάκι του βρέθηκε μία σύριγγα που περιείχε λάδι κάνναβης. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτιτου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα και τεκμήρια τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνδέουν τον ύποπτο με την μεγάλη ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στην κατοχή του νεαρού Αλβανού. Οι δύο συλληφθέντες προφυλακίστηκαν για εφτά μέρες με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας μέχρι να συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο. Παρόλο που και οι δύο δεν έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αρχές ασφαλείας με υποθέσεις ναρκωτικών, εντούτοις οι εξεταστές της υπόθεσης είναι πεπεισμένοι ότι αποτελούν μέλη διεθνούς εγκληματικού δικτύου που διοχετεύει ναρκωτικά στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Γι’ αυτό και ήδη έχει ενημερωθεί σχετικά η Γιούροπολ. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο κατά την διαδικασία προφυλάκισης, οι δύο ύποπτοι φέρεται να ήταν συνεργάτες του κυκλώματος ναρκωτικών και πιστεύεται ότιστο παρελθόν έχουν εισαγάγει ή διακινήσει κι άλλες ποσότητες. Οι ίδιοι αρνούνται να συνεργαστούν με την Αστυνομία, η οποία αναζητεί τους συνεργάτες τους και τους τελικούς παραλήπτες της μεγάλης ποσότητας που ανακαλύφθηκε.

Send this to a friend