Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Την άκρη του νήματος προσπαθεί να βρει η Αστυνομία, σε σχέση με την υπόθεση αφύσικου θανάτου πεντάμηνου βρέφους στην Αθηένου.

Οι εξεταστές της υπόθεσης συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό περιβάλλον και από τον χώρο όπου βρισκόταν το βρέφος, το οποίο εντοπίστηκε λιπόθυμο σε βρεφονηπιακό σταθμό της Αθηένου κι έχασε τη μάχη για τη ζωή το απόγευμα της Παρασκευής, 29 Δεκεμβρίου, ενώ νοσηλευόταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι από τη νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό του βρέφους διαφάνηκε ότι ο θάνατος του προήλθε από βίαιο ταρακούνημα, το γνωστό shaking baby syndrome, προσθέτοντας ότι αναμένονται η έκθεση των ιατροδικαστών και τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και λοιπών εργαστηριακών εξετάσεων από τα δείγματα που λήφθηκαν από τη σορό.

 

Εκτιμάται ότι τα συγκεκριμένα αποτελέσματα ενδεχομένως να δώσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά τα αίτια του θανάτου.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι η Αστυνομία εξετάζει κατά πόσον το εκ πρώτης όψεως βίαιο ταρακούνημα ήταν η πραγματική αιτία θανάτου και πότε ακριβώς έγινε, εάν δηλαδή συνέβη πριν ή κατά τη διάρκεια που εντοπίστηκε αναίσθητο το βρέφος την στιγμή που κάποιοι επιχειρούσαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπόθεση, υπενθυμίζοντας ότι παρόμοια περίπτωση με αιτία θανάτου βρέφους το συγκεκριμένο σύνδρομο, δηλαδή το βίαιο ταρακούνημα, είχε προκύψει και στο παρελθόν.

Όπως σημείωσε, στην υπόθεση εκείνη υπήρξε καταδίκη, παρατήρησε όμως ότι η κάθε περίπτωση είναι εντελώς διαφορετική. Η νεκροτομή στη σορό του βρέφους διήρκησε αρκετές ώρες και διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα, Ορθόδοξο Ορθοδόξου και Αντρέα Μαρνερίδη, οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι ο θάνατος προήλθε από κάκωση κεντρικού νευρικού συστήματος υπό διερεύνηση, εν αναμονή των ιστολογικών και λοιπών εργαστηριακών εξετάσεων.

Το βρέφος νοσηλευόταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο από τις 27 Δεκεμβρίου, μετά τα προβλήματα υγείας που παρουσίασε ενώ βρισκόταν στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Η κηδεία του βρέφους θα γίνει σήμερα Τετάρτη από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην Αραδίππου.

 

Send this to a friend