Home ΛΑΡΝΑΚΑ Έτοιμη η πρόταση του ΔΗΣΥ Λάρνακας για τον ανθυποψήφιο του Α. Βύρα
Έτοιμη η πρόταση του ΔΗΣΥ Λάρνακας για τον ανθυποψήφιο του Α. Βύρα

Έτοιμη η πρόταση του ΔΗΣΥ Λάρνακας για τον ανθυποψήφιο του Α. Βύρα

 

 

Γράφει ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Πρόθεση για να διεκδικήσει την δημαρχεία του νέου Δήμου Λάρνακας, (με την συνένωση Λιβαδιών και Ορόκλινης), υπάρχει εκ μέρους της επαρχιακής επιτροπής του ΔΗΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ΔΗΣΥ Λάρνακας έχει ήδη ετοιμάσει πρόταση με όνομα συγκεκριμένου υποψηφίου, για να διεκδικήσει την δημαρχεία της πόλης, εν’ όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών, το οποίο θα παρουσιαστεί ενώπιον του Εκτελεστικού Γραφείου και μετέπειτα στο Πολιτικό Γραφείο της παράταξης, για λήψη τελικής απόφασης.

 

Το θέμα της δημαρχίας του νέου Δήμου Λάρνακας χειρίζεται η ηγεσία του κόμματος, η οποία μετά τις γιορτές αναμένεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις. Ενδεικτικό της δυσκολίας που παρουσιάζει η περίπτωση της Λάρνακας, για τον ΔΗΣΥ είναι και το γεγονός ότι μετά την χθεσινή συνεδρία του εκτελεστικού γραφείου, ο ΔΗΣΥ ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει να προτείνει στο Πολιτικό Γραφείο, για υποστήριξη υποψήφιους δημάρχους και αντιδημάρχους σε όλους τους δήμους της ελεύθερης Κύπρου εκτός της Λάρνακας.

Το μεγάλο φαβορί για τον Δήμο Λάρνακας παραμένει ο νυν δήμαρχος Α. Βύρας, ο οποίος εκτός από το κόμμα στο οποίο ανήκει και τον στηρίζει επίσημα (ΑΚΕΛ), φαίνεται να είναι ευρύτερα αποδεκτός και από άλλους πολιτικούς χώρους. Όσον αφορά την θέση του αντιδημάρχου Λάρνακας, αναμένεται να γίνει μεγάλη μάχη.

Την δεδομένη στιγμή υπάρχουν τέσσερις ενδιαφερόμενοι από τον χώρο του ΔΗΣΥ (Κωστάκης Κωνσταντίνου, Άκης Ζαννέττος, Ελένη Λουκά και Γιώργος Λακκοτρύπης), για τους οποίους θα αποφασίσει το Πολιτικό Γραφείο. Ενδιαφέρον υπάρχει και από τον νυν αντιδήμαρχο Ιάσωνα Ιασωνίδη (ΔΗΚΟ).

Στο δημοτικό διαμέρισμα της Ορόκλινης, ο ΔΗΣΥ θα στηρίξει την Τούλλα Αργυρίδου, ενώ ο Νεόφυτος Φακοντής μάλλον θα έχει την στήριξη του ΑΚΕΛ. Στα Λιβάδια, ο Μάριος Αρμένης προβάλλει ως το ακλόνητο φαβορί για αντιδήμαρχος του δημοτικού διαμερίσματος, αφού έχει την στήριξη ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ.

Για τη θέση του Περιφερειάρχη Λάρνακας, ήδη ο νυν διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους έχει εξαγγείλει την υποψηφιότητά του και στηρίζεται από ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ. Υπάρχουν, όμως, ακόμα δύο πρόσωπα που προέρχονται από τον ΔΗΣΥ τα οποία ενδιαφέρονται για την θέση, ο νυν δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης και ο Χάρης Μίλλας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΑΤΗΚ.

Οι υπόλοιποι δήμοι

—————————–

Στον νέο Δήμο Αραδίππου (Κελιά, Τρούλλοι), ο νυν αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Πάρτου, θα είναι ο ένας υποψήφιος (με την στήριξη ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ), ενώ το ΑΚΕΛ βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία εξεύρεσης του δικού του υποψηφίου, το όνομα του οποίου θ’ ανακοινωθεί αρχές του νέου έτους.

Στο Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού (Κίτι, Περβόλια, Τερσεφάνου), εξήγγειλε κι επίσημα την υποψηφιότητά του ο νυν δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου, ο οποίος στηρίζεται επίσημα από το ΑΚΕΛ, ενώ την υποψηφιότητά του εξήγγειλε και ο κοινοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ στο Κίτι, Νίκος Δαμιανού.

Ακλόνητο φαβορί για το Δήμο Λευκάρων (Κόρνος, Σκαρίνου, Βάβλα, Κ. Λεύκαρα, Δελήκηπος, Λάγια) προβάλλει ο νυν δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος ανήκει στην ΕΔΕΚ.

Ο κ. Σοφοκλέους εξασφάλισε την στήριξη του ΔΗΣΥ και μάλλον και του ΑΚΕΛ. Τέλος, στον ακριτικό Δήμο Αθηένου (μαζί με Αβδελλερό), ο νυν δήμαρχος Κυριάκος Καρεκλάς, θα έχει την στήριξη ΔΗΚΟ και ΔΗΣΥ, ενώ «παίζει» το σενάριο να στηριχθεί και από το ΑΚΕΛ.

Send this to a friend