Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ «Πόλεμος» φατριών πίσω από την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα
«Πόλεμος» φατριών πίσω από την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα

«Πόλεμος» φατριών πίσω από την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Έπειτα από σχεδόν ένα μήνα, η Αστυνομία Αμμοχώστου προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 39 και 40 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε σε περιοχή κοντά στη μαρίνα Αγίας Νάπας τον περασμένο Νοέμβριο. Μια υπόθεση που, άγνωστο γιατί, κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Χθες Κυριακή μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν κι ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο ύποπτοι. Ο 39χρονος, συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του, ενώ ο 40χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της συνέργειας μετά την διάπραξη κακουργήματος.

 

Ο 39χρονος τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, ενώ ο 40χρονος αφού κατηγορήθηκε γραπτώς αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον δικαστηρίου. Η απόπειρα φόνου φέρεται να διαπράχθηκε μεταξύ 21 και 22 Νοεμβρίου, ωστόσο η Αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν στις 27 Νοεμβρίου. Από τα ευρήματα των ανακριτών της υπόθεσης προκύπτει ότι κατά τις ημερομηνίες αυτές, σε περιοχή κοντά στην μαρίνα Αγίας Νάπας, ρίφθηκαν πυροβολισμοί εναντίον οχήματος στο οποίο επέβαιναν 34χρονος και 40χρονος.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι πίσω από την απόπειρα φόνου κρύβεται «πόλεμος» φατριών που διακινούν ναρκωτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από τις σφαίρες που ρίφθηκαν διαπέρασε το πίσω μέρος του οχήματος, πέρασε δίπλα από τον οδηγό, ο οποίος γλίτωσε από θαύμα, και καρφώθηκε στο μπροστινό γυαλί.

Η συγκεκριμένη υπόθεση, άγνωστο για ποιο λόγο, κρατήθηκε για μέρες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και έγινε γνωστή στις 3 Δεκεμβρίου όταν η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 39χρονου, ο οποίος καταζητείτο σχετικά με την απόπειρας φόνου, χωρίς, ωστόσο, να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο 39χρονος συλληφθέντας, ο οποίος ανακρίνεται από την Αστυνομία, αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση. Η Αστυνομία Αμμοχώστου διερευνά πληροφορίες που κάνουν λόγο για διαμάχη μεταξύ φατριών αναφορικά με την προμήθεια ναρκωτικών σε συγκεκριμένο αλλοδαπό πρόσωπο που διαμένει στην περιοχή όπου διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου.

Βιασμός 80χρονης

—————————

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Αστυνομία Αμμοχώστου πέρασε χειροπέδες σε 17χρονο Αφρικανό, αιτητή πολιτικού ασύλου, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση βιασμού ηλικιωμένης γυναίκας.

Συγκεκριμένα, 80χρονη, η οποία βρίσκεται στην Αγία Νάπα για διακοπές, κατήγγειλε ότι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, 14 Δεκεμβρίου, ενώ επέστρεφε πεζή από την θάλασσα, άγνωστος άνδρας την προσέγγισε, την οδήγησε με την βία σε απόμερη περιοχή (κοντά σε ξενοδοχείο που είναι κλειστό), όπου την έριξε στο έδαφος και την βίασε.

Ο 17χρονος διέμενε σε δομή που βρίσκεται στην περιοχή, την οποία ενοικιάζει το κράτος. Οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου και προφυλακίστηκε για έξι μέρες. Αρνείται εμπλοκή στην υπόθεση, ωστόσο κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής έχουν καταγράψει τις κινήσεις του των ώρα που ακολουθούσε την παραπονούμενη γυναίκα.

 

Send this to a friend