Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Αγία Νάπα: Διεθνής προορισμός για χειμερινούς κολυμβητές
Αγία Νάπα: Διεθνής προορισμός για χειμερινούς κολυμβητές

Αγία Νάπα: Διεθνής προορισμός για χειμερινούς κολυμβητές

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Φεστιβάλ Χειμερινών Κολυμβητών, θα διοργανώσει τον ερχόμενο Ιανουάριο, ο Όμιλος Χειμερινών Κολυμβητών Αγίας Νάπας, με στόχο μέχρι το 2025 η εκδήλωση αυτή να καταστεί ένα διεθνές φεστιβάλ, με τη συμμετοχή χειμερινών κολυμβητών και από το εξωτερικό.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην παραλία Μακρόνησος, ο δήμαρχος Αγ. Νάπας Χρίστος Ζαννέττου τόνισε την ανάγκη όπως το φεστιβάλ αυτό ενταχθεί στους θεσμούς προβολής του Υφυπουργείου Τουρισμού και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

 

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, με τον πρόεδρο του τοπικού ομίλου χειμερινών κολυμβητών Ανδρέα Λάρκου να δηλώνει πως στόχος είναι η δημιουργία ενός παγκύπριου συνδέσμου χειμερινών κολυμβητών μ’ έδρα την Αγία Νάπα και η εγγραφή του υφιστάμενου ομίλου στον Διεθνή Σύνδεσμο Χειμερινών Κολυμβητών.

Περαιτέρω, επιδίωξη των χειμερινών κολυμβητών της Αγ. Νάπας είναι το Φεστιβάλ του 2025 να μετατραπεί σ’ ένα διεθνές φεστιβάλ με την συμμετοχή χειμερινών κολυμβητών από το εξωτερικό και η διάρκειά του από μία ημέρα να επεκταθεί σε περισσότερες μέρες, έτσι ώστε να γίνονται συναντήσεις για κολύμπι κάθε μέρα σε διαφορετική παραλία.

Όσον αφορά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Χειμερινών Κολυμβητών για το 2024, ο κ.Λάρκου ανέφερε ότι θα περιλαμβάνει άφιξη των κολυμβητών και εγγραφή τους, κολύμβηση, ομιλίες για τα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις όπως Beach Volley, παιγνίδια για παιδιά, άσκηση Tai Chi, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα όπως σούπα, ζιβανία κλπ.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χρ. Ζαννέττου αναφέρθηκε στα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης και στην καθοριστική συμβολή της στην  προβολή στο εξωτερικό του χειμερινού τουριστικού προϊόντος της περιοχής, των παραλιών και του καλού καιρού που επικρατεί κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Ο Δήμος Αγίας Νάπας ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα των χειμερινών κολυμβητών και δημιούργησε στέγαστρο με κάποιες διευκολύνσεις ώστε να μπορούν να έχουν τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την κολύμβηση και ταυτόχρονα να απολαμβάνουν την ξεκούραση τους.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ Χειμερινών Κολυμβητών και η μετεξέλιξή του σε διεθνές είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, το οποίο πρέπει να ενταχθεί στους θεσμούς προβολής του Υφυπουργείου Τουρισμού», σημείωσε ο κ.Ζαννέττου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες ενέργειες, οι οποίες συμβάλουν στην ανάπτυξη και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον Όμιλο Χειμερινών Κολυμβητών Αγ. Νάπας, για τις προσπάθειες που καταβάλλει, ώστε η Αγ. Νάπα να καταστεί διεθνής προορισμός για χειμερινούς κολυμβητές.

Send this to a friend