Home ΛΑΡΝΑΚΑ Παρουσιάστηκε ο απολογισμός του έργου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης για την τελευταία επταετία
Παρουσιάστηκε ο απολογισμός του έργου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης για την τελευταία επταετία

Παρουσιάστηκε ο απολογισμός του έργου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης για την τελευταία επταετία

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τον απολογισμό του έργου του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης την τελευταία επταετία, παρουσίασε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Νεόφυτος Φακοντής.

Παρουσιάστηκαν τα έργα που εκτελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2023 και αυτά που είναι σ’ εξέλιξη, ενώ αναφορά έγινε και για τα έργα που προγραμματίζονται την επόμενη πενταετία.

 

Ο κ.Φακοντής είπε ότι αντλήθηκαν ευρωπαϊκά κονδύλια, διεκδικήθηκε η συνεισφορά του κράτους και με την συνεισφορά και του κοινοτικού συμβουλίου έγινε κατορθωτό να τροχοδρομηθούν σημαντικά έργα υποδομής, που άλλαξαν προς το καλύτερο την εικόνα της κοινότητας και βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σήμερα η Ορόκλινη θεωρείται η μεγαλύτερη κοινότητα της Λάρνακας, φιλοξενώντας περίπου οκτώ χιλιάδες κατοίκους. Ανάμεσα στους μόνιμους κατοίκους της είναι και ξένοι υπήκοοι από 33 διαφορετικές χώρες. Από τα σημαντικότερα έργα που εκτελέστηκαν είναι ο παραλιακός πεζόδρομος, οι κυματοθραύστες κατά μήκος του παραλιακού μετώπου που αναχαιτίζουν την διάβρωση από τη θάλασσα και η έναρξη των εργασιών για την Γ΄ φάση του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, ένα έργο που εκκρεμούσε για δεκαετίες.

Έγινε, επίσης, αναφορά στην αποπεράτωση του δρόμου προς τον Προφήτη Ηλία με την κατασκευή οδοστρώματος και πεζοδρομίων καθώς και για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Ορόκλινης – Πύλας, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων.

Ο Ν. Φακοντής, ο οποίος θα είναι υποψήφιος αντιδήμαρχος του δημοτικού διαμερίσματος Ορόκλινης στις επικείμενες εκλογές, αναφέρθηκε, ακόμα, στην ανακαίνιση του γηπέδου, στην τοποθέτηση 480 φωτοβολταικών σε διάφορα σημεία, στην αναβάθμιση παιχνιδότοπων και πάρκων, στην δημιουργία χώρων πρασίνου και αθλητικών πάρκων καθώς και στις ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις δρόμων.

Εν’ όψει της πενταετίας 2024-29, από τους πρωταρχικούς στόχους είναι η υλοποίηση της επόμενης φάσης του παραλιακού πεζόδρομου (θα κοστίσει περίπου 4 εκατ.), η ανακατασκευή των λεωφόρων Τ. Παπαδόπουλου και Σπ. Κυπριανού και η κατασκευή υπαίθριου αμφιθεάτρου.

Ο κ.Φακοντής μίλησε και για μείωση των δανείων του κοινοτικού συμβουλίου κάτω από τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας είπε ότι τα επιτεύγματα της Ορόκλινης θα τα ζήλευαν δήμοι, ενώ για την συνένωση Λάρνακας – Λειβαδιών – Ορόκλινης που θα γίνει το καλοκαίρι, ανέφερε ότι πρόκειται… για «έρωτα». Χαρακτήρισε, δε, την Ορόκλινη «κοινότητα κόσμημα».

«Μέσα από την συνένωση θα κάνουμε όμορφα πράγματα για τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Θα είναι προς όφελος όλων. Η ανάπτυξη που θα γίνει δεν θα θυμίζει σε τίποτε το παρελθόν. Το μέλλον προδιαγράφεται ευοίωνο. Σύντομα ο κόσμος θα δει και τα πρώτα ευρωπαϊκά έργα στην περιοχή της Ορόκλινης», σημείωσε.

Send this to a friend