Home ΛΑΡΝΑΚΑ Στέλλα Μάστορα: “Καμία γυναίκα που κάνει αυτό το “ταξίδι” δεν πρέπει να νιώθει μόνη”
Στέλλα Μάστορα: “Καμία γυναίκα που κάνει αυτό το “ταξίδι” δεν πρέπει να νιώθει μόνη”

Στέλλα Μάστορα: “Καμία γυναίκα που κάνει αυτό το “ταξίδι” δεν πρέπει να νιώθει μόνη”

 

 

Γράφει η Ειρήνη Αντωνίου

Πρόεδρος για δεύτερη φορά επανεξελέγη στην Europa Donna Κύπρου η συμπολίτισσα μας Στέλλα Μάστορα, μετά από τη γενική και εκλογική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο το βράδυ της Τετάρτης που μας πέρασε.

Με την ευκαιρία αυτή επικοινωνήσαμε με την κ. Στέλλα Μάστορα, την οποία συγχαίρουμε για την όλη προσφορά και το έργο της όλα αυτά τα χρόνια στη Europa Donna Κύπρου. Όπως η ίδια μας ανέφερε: “Η Europa Donna Κύπρου είναι μέλος της Europa Donna – The European Breast Cancer Coalition, όπου έχει 47 χώρες μέλη.

 

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός Οργανισμός, που σκοπό έχει την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, την πολιτική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών, και την διεκδίκηση για παροχή θεραπειών εφάμιλλων με αυτών που λαμβάνουν οι άλλες γυναίκες στην Ευρώπη. Φέτος, η Europa Donna Κύπρου γιόρτασε την εικοσάχρονη πορεία της στην Κύπρο.

Μια πορεία προσφοράς προς κάθε γυναίκα που περνάει καρκίνο του μαστού. Μέσα από τα προγράμματα της παρέχει δωρεάν: ψυχολογική στήριξη στις γυναίκες και τις οικογένειες τους που την χρειάζονται.

Φροντίζει ώστε οι γυναίκες που έκαναν εγχείρηση εξαιτίας του καρκίνου του μαστού ή των γυναικολογικών καρκίνων, να λαμβάνουν υπηρεσίες φυσικοθεραπείας για μετεγχειρητική αποκατάσταση ή θεραπεία λεμφοιδήματος.

Προσφέρει υπηρεσίες που αφορούν την διατροφή, με την βοήθεια της κλινικής διατροφολόγου του Συνδέσμου. Χορηγεί ένα ποσό για την αγορά περούκας, ενώ δίνει δωρεάν το στηθόδεσμο και το συμπιεστικό γάντι λεμφοιδήματος.

Μέσω του προγραμμάτος της, ΓνωρίΖΩ, διοργανώνει συνέδρια με αξιόλογους επιστήμονες όπου παρέχονται πληροφορίες για τον καρκίνο του μαστού και τις εξελίξεις γύρω από αυτόν. Επίσης, πραγματοποιεί επισκέψεις σε χωριά και πόλεις της Κύπρου για ενημέρωση του κόσμου για τον καρκίνο του μαστού.

Πολύ σημαντική πολιτική διεκδίκηση ήταν η δημιουργία του κέντρου μαστού η οποία πήρε σάρκα και οστά το 2016.
Μια αλλή σημαντική διεκδίκηση που πέτυχε η Europa Donna, είναι η νομική διεκδίκηση του δικαιώματος στην λήθη. Του δικαιώματος δηλαδή, που επιτρέπει στα άτομα που έχουν νοσήσει με καρκίνο, και τηρούν κάποιες προϋποθέσεις, να συνεχίσουν την ζωή τους χωρίς διακρίσεις. Δηλαδή, τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν δάνειο από Χρηματοοικονομικά Ιδρύματα και να έχουν σαν εξασφάλιση για το δάνειο την ασφάλεια ζωής.

Η Europa Donna Κύπρου είναι δίπλα από κάθε γυναίκα και την οικογένεια της! Καμιά γυναίκα που κάνει αυτό το “ταξίδι” δεν πρέπει να νιώθει μόνη”.

Όλο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται:

Πρόεδρος: Στέλλα Μάστορα

Αντιπρόεδρος: Όλγα Παπαδήμου

Γραμματέας: Φάνη Βασιλείου

Ταμίας: Πόλλυ Κυριάκου

Β. Γραμματέας: Πηνελόπη Κοτζιαμάνη

Β. Ταμίας: Αριάνα Παπαδοπούλου

Μέλος: Δώρα Χωρα’ί’του

Μέλος: Άννα Ταρτίου

Μέλος: Αλεξία Χαραλαμπίδου

Μέλος: Χριστιάνα Κυριάκου Ταρτίου

Μέλος: Γιώτα Νικολαϊδη

 

Send this to a friend