Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Στις 13 Ιανουαρίου ο φωτογραφικός γύρος της Λάρνακας
Στις 13 Ιανουαρίου ο φωτογραφικός γύρος της Λάρνακας

Στις 13 Ιανουαρίου ο φωτογραφικός γύρος της Λάρνακας

 

 

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί ο φωτογραφικός γύρος της Λάρνακας, κατά τον οποίο οι λάτρεις της φωτογραφίας να  περιδιαβούν και να απαθανατίσουν τους δρόμους και τα αξιοθέατα της πόλης.

Σε ανακοίνωση του Φωτογραφικού Ομίλου Λάρνακας αναφέρεται ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη φωτογραφία δρόμου και στην πολυπολιτισμικότητα που χαρακτηρίζει την Λάρνακα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες στον φωτογραφικό γύρο θα συγκεντρωθούν γύρω στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου στην αποβάθρα πλησίον του Μεσαιωνικού Κάστρου, προκειμένου να φωτογραφίσουν την πανέμορφη ανατολή ηλίου στην συγκεκριμένη περιοχή.

 

Οσοι επιθυμούν μπορούν επίσης να συναντήσουν την ομάδα στις 8 το πρωί στο σιντριβάνι της Πλατείας Ευρώπης, από όπου θα περπατήσουν προς τη Σχολή Καλογραιών Αγίου Ιωσήφ, με στόχο να φωτογραφίσουν και το εσωτερικό της.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας, που στεγάζει μια μεγάλη συλλογή από αρχαιολογικά ευρήματα της επαρχίας Λάρνακας, αλλά και μοναδικά αντικείμενα που εισήχθησαν στην Κύπρο από μεγάλους πολιτισμούς της αρχαιότητας. Στη συνέχεια η ομάδα θα κατευθυνθεί  στην ανακαινισμένη Λαϊκή Αγορά της Λάρνακας, μέσω της εμπορικής οδού Ερμού.

Επόμενος προορισμός η αναπαλαιωμένη Πλατεία Ζουχουρί και ο Ιερός Ναός Αγίου Λαζάρου, πολιούχου Αγίου της Λάρνακας. Το πρώτο μέρος του φωτογραφικού γύρου ολοκληρώνεται με φωτογράφιση στο τζαμί Kebir και το Μεσαιωνικό Κάστρο, ενώ κατά τη διαδρομή οι συμμετέχοντες θα περάσουν από γραφικά σημεία στο κέντρο της πόλης και θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στη φωτογραφία δρόμου.

Νωρίς το απόγευμα η ομάδα θα κατευθυνθεί με αυτοκίνητα προς την περιοχή της Αλυκής Λάρνακας.

Αρχικά η ομάδα θα επισκεφθεί το μουσουλμανικό τέμενος Χαλά Σουλτάν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στον βιότοπο της Αλυκής, όπου μθα απαθανατίσουν τα πανέμορφα φλαμίνγκο και την εντυπωσιακή δύση του ήλιου.

Send this to a friend