Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τον Ποταμό Λιοπετρίου;
Επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τον Ποταμό Λιοπετρίου;

Επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τον Ποταμό Λιοπετρίου;

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στον «αέρα» βρίσκεται η ανάπλαση του Ποταμού Λιοπετρίου και η πιθανότητα να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί.

Ένα σενάριο που συζητήθηκε και κατά την τελευταία συνεδρία της επιτροπής Γεωργίας της Βουλής, με τον πρόεδρό της, Γιαννάκη Γαβριήλ, να δηλώνει στην εφημερίδα μας ότι δεν υπάρχουν πια εργάτες να δουλεύουν στο εργοτάξιο, γι’ αυτό και το ενδεχόμενο το Τμήμα Πολεοδομίας ν’ ακυρώσει το υφιστάμενο συμβόλαιο με τον εργολάβο και να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό είναι πολύ πιθανό, παρόλο που, όπως ανέφερε, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση επί τούτου.

 

«Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε το 2020 κι έπρεπε να παραδοθεί τον Μάρτιο του 2023. Σήμερα, ουδείς γνωρίζει πότε θα παραδοθεί. Αρχικά δόθηκε παράταση μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά ο εργολάβος ζήτησε εκ νέου παράταση μέχρι τον Απρίλιο του 2024. Ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν εγκρίθηκε το αίτημα για νέα παράταση.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν βλέπουμε κόσμο να δουλεύει στο εργοτάξιο. Το έργο είναι στον… αέρα, τα εστιατόρια έχουν κλείσει και οι πλείστοι ψαράδες αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε άλλα αλιευτικά καταφύγια», σημείωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, ο οποίος πρόσθεσε ότι αρχές του νέου έτους το θέμα θα απασχολήσει εκ νέου την κοινοβουλευτική επιτροπή Γεωργίας.

Υπενθύμισε, δε, ότι οι καθυστερήσεις στα έργα ανάπλασης του Ποταμού Λιοπετρίου ήδη έχουν απασχολήσει άλλες τέσσερις συνεδρίες της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Επί τόπου ο Ξενοφώντος

———————————–

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Λιοπετρίου Βάσος Μανώλη δήλωσε ότι η πληροφόρηση που έχει είναι πως «παίζει» το σενάριο να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός για το έργο, διότι, όπως εξήγησε, οι κατασκευαστικές εργασίες έχουν σταματήσει και ουδείς γνωρίζει πότε θα επαναρχίσουν.

Ο κ. Μανώλη ανέφερε ότι στις 13 Δεκεμβρίου, στις 2μ.μ., θα επισκεφθεί το εργοτάξιο ο υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος, προκειμένου να δει επί τόπου τα προβλήματα που υπάρχουν. «Η περιοχή του Ποταμού Λιοπετρίου θυμίζει… Γάζα. Είναι σαν ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Δεν υπάρχουν εργάτες να δουλεύουν, ο δρόμος είναι εντελώς ακατάλληλος για διέλευση οχημάτων και τα δύο εστιατόρια της περιοχής έχουν προ πολλού αναστείλει τις εργασίες τους. Το ένα εστιατόριο έχει ενάμισι χρόνο να δουλέψει. Γι’ αυτό και κάλεσα τον αρμόδιο υπουργό να έλθει και να δει ιδίοις ώμμασι την κατάσταση που επικρατεί. Δεν πάει άλλο», κατέληξε ο Κοινοτάρχης Λιοπετρίου.

Send this to a friend