Home ΛΑΡΝΑΚΑ Νέα χρονιά, νέα Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα
Νέα χρονιά, νέα Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα

Νέα χρονιά, νέα Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μια εντελώς νέα όψη θα έχει η πολυσύχναστη οδός Πιαλέ Πασά, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας, με την έλευση του νέου έτους.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Δήμος Λάρνακας από τον εργολάβο του έργου ανάπλασης των προσόψεων επί του παραλιακού δρόμου, τα κατασκευαστικά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλη Ιανουαρίου 2024.

 

Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα που έχουν γίνει στη Λάρνακα τα τελευταία χρόνια, αφού θ’ αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του παραλιακού μετώπου της πόλης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Πιαλέ Πασά είναι ο δρόμος που ενώνει τις Φοινικούδες με την τουριστική περιοχή Μακένζι. Τα όποια προβλήματα είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα, τα οποία αφορούσαν την κτηριακή κατάσταση των κατοικιών, κάποιες εκ των οποίων λόγω της γειτνίασής τους με τη θάλασσα παρουσίαζαν προβλήματα με την υγρασία, ενώ σε κάποιες άλλες υπήρχαν ζητήματα στατικότητας των μπαλκονιών, έχουν ξεπεραστεί.

Τα προβλήματα που προέκυψαν ανέβασαν το συνολικό κόστος του έργου, το οποίο θα καλυφθεί από τα δημοτικά ταμεία. Ήδη οι προσόψεις στις πλείστες κατοικίες και υποστατικά έχουν ολοκληρωθεί και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Οι προσόψεις των κατοικιών έχουν βαφτεί με διάφορους χρωματισμούς που επέλεξε ομάδα καλλιτεχνών της πόλης, οι οποίοι ανέτρεξαν σε αρχεία, πίνακες και γκραβούρες εποχής.

Πάρκο «Μεσόγειος»

—————————

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι μέχρι το τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμο και το Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος», το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Το «Μεσόγειος» θα συνδέεται με την οδό Πιαλέ Πασά και θα εφάπτεται στον νέο δημοτικό χώρο στάθμευσης, στην τοποθεσία του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά. Το έργο θα περιλαμβάνει ευπρεπισμό τουρκοκυπριακών τεμαχίων, τα οποία έχουν μισθωθεί στο Δήμο Λάρνακας, καθώς και τη δημιουργία ανοικτής πλατείας.

Στο πάρκο αυτό οι καλλιτέχνες θα μπορούν να δημιουργούν εικαστικά έργα εξωτερικού χώρου, ενώ θα πραγματοποιούνται και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το περιτοίχισμα

———————–

Σε μια άλλη εξέλιξη, σε σχέση με το προστατευτικό τσιμεντένιο περιτοίχισμα του παραλιακού πεζόδρομου της Πιαλέ Πασά που εφάπτεται της θάλασσας, ο Α. Βύρας ανέφερε ότι την Τετάρτη (29/11) ο μελετητής αναμένεται να παραδώσει στο δήμο την μελέτη και τα έγγραφα προσφορών σε σχέση με τα βελτιωτικά έργα που απαιτείται να γίνουν, καθότι το περιτοίχισμα παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια προβλήματα διάβρωσης κι έχει γεμίσει ρωγμές. Σε κάποια σημεία, μάλιστα, έχουν υποχωρήσει κομμάτια από τσιμέντο. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως μέχρι το τέλος του χρόνου ο Δήμος Λάρνακας θα είναι σε θέση να προκηρύξει προσφορές για κατασκευαστικά έργα.

Send this to a friend