Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 

 

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας αποφάνθηκε χθες πως έχει αποδειχθεί εκ πρώτης όψεως υπόθεση σε βάρος του 55χρονου καρδιολόγου στη Λάρνακα, που κατηγορείται πως εξέδωσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε δύο ασθενείς του, οι οποίοι τελικά προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και απεβίωσαν. Ο κατηγορούμενος κλήθηκε σε απολογία στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο 55χρονος γιατρός είχε συλληφθεί στις 6 Αυγούστου του 2021 και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους του απαγγέλθηκαν 12 βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για συνωμοσία προς καταδολίευση, καταρτισμό πλαστού επίσημου εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και εγγραφή με ψευδείς παραστάσεις.

Ο γιατρός κατηγορείται πως εξέδωσε πλαστά SafePass σε ασθενείς του και πως καταχώρησε ψευδώς τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), αναγράφοντας πως δήθεν είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν εμβολιαστεί.

 

Σημειώνεται πως με άλλη ενδιάμεση απόφασή του, τον προηγούμενο μήνα, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας αποφάσισε πως, όπως είναι διατυπωμένη η νομοθεσία, δεν μπορεί να επιτρέψει την κατάθεση εξ’ ακοής μαρτυρίας από τον 41χρονο και τον 43χρονο που απεβίωσαν.

Το Δικαστήριο έλαβε, ωστόσο, υπόψη για σκοπούς αξιολόγησης, τη μαρτυρία της διευθύντριας του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Αμαλίας Χατζηγιάννη, που ανέφερε πως εάν οι αποβιώσαντες ήταν εμβολιασμένοι θα ασθενούσαν ήπια. Θα αξιολογηθεί, εξάλλου και η μαρτυρία του πατέρα ενός από τους αποβιώσαντες, που είχε αναφέρει πως ο γιος του δεν είχε εμβολιαστεί.

 

Το Ίδρυμα «Ανδρέας Μαππούρας» ανακοινώνει ότι το φετινό Βραβείο Λαϊκής Παράδοσης «Ανδρέας Μαππούρας», με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, απονέμεται μεταθανάτια στους αείμνηστους: Σαββάκη Λάμπρου, παραδοσιακό βιολιστή- μουσικοσυνθέτη και Κυριάκο Μαππούρα, αυθεντικό ερμηνευτή των κυπριακών παραδοσιακών τραγουδιών, σε ένδειξη εκτίμησης και ευγνωμοσύνης, για τη μεγάλη προσφορά τους στη διάδοση και την ανάδειξη της κυπριακής παραδοσιακής μουσικής.

Η τελετή απονομής του φετινού βραβείου τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αραδίππου Ευάγγελου Ευαγγελίδη και θα γίνει σήμερα στις 7.30 το βράδυ στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Πεύκιος Γεωργιάδης», στο Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος». Το Βραβείο, που είναι παγκύπριο, καθιερώθηκε από το 2017.

Send this to a friend