Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έπεσε ο πέλεκυς για τον Τούρκο παίκτη ριάλιτι που βίασε 35χρονη – Δέκα χρόνια φυλάκιση
Έπεσε ο πέλεκυς για τον Τούρκο παίκτη ριάλιτι που βίασε 35χρονη – Δέκα χρόνια φυλάκιση

Έπεσε ο πέλεκυς για τον Τούρκο παίκτη ριάλιτι που βίασε 35χρονη – Δέκα χρόνια φυλάκιση

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε δέκα χρόνια φυλάκιση καταδίκασε σήμερα το Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου τον 39χρονο Τούρκο, πρώην παίκτη του τουρκικού Survivor, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε υπόθεση βιασμού γυναίκας αφρικανικής καταγωγής.

Έπειτα από ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, για σκοπούς προστασίας της ταυτότητας της παραπονούμενης, ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι αιτητής πολιτικού ασύλου στην Κύπρο, κρίθηκε ένοχος και στις τρεις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, για βιασμό, στέρηση της ελευθερίας, με σκοπό την υποβολή σε σεξουαλική κακοποίηση και απειλή βιαιοπραγίας.

 

 

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον Απρίλιο του 2022 στο Παραλίμνι.

Παραπονούμενη στην υπόθεση ήταν 35χρονη γυναίκα, από το Καμερούν, επίσης αιτήτρια πολιτικού ασύλου, η οποία κατέθεσε ως η βασική μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη. Η μαρτυρία της, στο σύνολό της, κρίθηκε αξιόπιστη από το δικαστήριο. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, η ίδια ασχολείτο με το εμπόριο χειροποίητων κοσμημάτων και στις 2 Απριλίου 2022 ο κατηγορούμενος την προσκάλεσε στο διαμέρισμά του δήθεν για να αγοράσει κάποια κοσμήματα.

Της ανέφερε, μάλιστα, ότι στο διαμέρισμα θα βρισκόντουσαν και άλλοι φίλοι του, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, ενδιαφέρονταν κι αυτοί ν’ αγοράσουν κοσμήματα. Όταν, όμως, η 35χρονη μετέβη στο χώρο διαμονής του Τούρκου, αυτός κλείδωσε το διαμέρισμα και ακολούθως την βίασε. Την απείλησε, μάλιστα, πως εάν έλεγε οτιδήποτε για τον βιασμό στην Αστυνομία ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, τότε θα την σκότωνε… Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν συνολικά εφτά μάρτυρες κατηγορίας, ανάμεσά τους και η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα, η οποία εξέτασε την παραπονούμενη.

Οι επιβαρυντικοί παράγοντες

——————————————

Επιβάλλοντας την δεκαετή ποινή φυλάκισης στον Τούρκο κατηγορούμενο, οι δικαστές του Κακουργιοδικείου έλαβαν υπόψη, ως ιδιαίτερα επιβαρυντικούς παράγοντες, τον προσχεδιασμό εκ μέρους του 39χρονου μέχρι να πετύχει τον σκοπό του (κλείδωσε την πόρτα του διαμερίσματος μόλις το θύμα εισήλθε σ’ αυτό), το γεγονός ότι άσκησε πραγματική σωματική βία σε βάρος της κοπέλας (πάλεψε μαζί της μέχρι να την βιάσει) καθώς και το γεγονός ότι την απείλησε πως θα την σκότωνε εάν έλεγε στην Αστυνομία ή σε οποιονδήποτε άλλο τι είχε συμβεί.

Όπως τόνισε στην καταδικαστική του απόφαση το δικαστήριο, ο κατηγορούμενος στην συγκεκριμένη περίπτωση επέδειξε αναλγησία. Αξίζει να αναφερθεί πως ο 39χρονος διέκοψε την πράξη του βιασμού όταν η 35χρονη έπαθε κρίση άσθματος και χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο για σκοπούς θεραπείας.

Μάλιστα, ο ίδιος την συνόδεψε στο νοσοκομείο, προκειμένου να σιγουρευτεί πως δεν θα έλεγε οτιδήποτε σε κανέναν. Ο 39χρονος Τούρκος κατέφυγε στην Κύπρο όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο, διότι, όπως ισχυρίστηκε, προέβη σε δηλώσεις κατά της κυβέρνησης Ερντογάν.

 

Send this to a friend