Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Σε απολογία για τα πλαστά safepass o 55χρονος Λαρνακέας καρδιολόγος
Σε απολογία για τα πλαστά safepass o 55χρονος Λαρνακέας καρδιολόγος

Σε απολογία για τα πλαστά safepass o 55χρονος Λαρνακέας καρδιολόγος

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στις μαρτυρίες της επιστημονικής διευθύντριας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου (Νοσοκομείου Αναφοράς κατά τον επίδικο χρόνο). Αμαλίας Χατζηγιάννη και του πατέρα ενός εκ των δύο αποβιωσάντων ασθενών του κατηγορουμένου, στηρίχθηκε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, το οποίο κάλεσε σήμερα σε απολογία τον καρδιολόγο από τη Λάρνακα, ο οποίος κατηγορείται για έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοιού (για σκοπούς safepass) την περίοδο της πανδημίας.

Παρόλο που οι δικαστές απέρριψαν την εξ ακοής μαρτυρία των δύο ασθενών του 55χρονου γιατρού που απεβίωσαν, εντούτοις έκριναν ότι υπόκειται σε αξιολόγηση η μαρτυρία δύο βασικών μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη, της Δρ. Χατζηγιάννη και του πατέρα ενός εκ των αποβιωσάντων, γι’ αυτό και αποφάνθηκαν πως υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του κατηγορουμένου.

 

Η Επιστημονική Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αναφοράς στη μαρτυρία της ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι εάν οι δύο αποβιώσαντες ασθενείς του κατηγορουμένου εμβολιάζονταν τότε θα νοσούσαν ήπια, ενώ ο πατέρας ενός εξ’ αυτών κατέθεσε πως ο γιος του δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοιού. Η απολογία του γιατρού ορίστηκε στις 7 Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε, ότι σε ενδιάμεση απόφασή του σε προηγούμενη δικάσιμο το Κακουργιοδικείο είχε ανακοινώσει πως όπως είναι διατυπωμένη η υφιστάμενη νομοθεσία, δεν μπορεί να επιτρέψει την κατάθεση εξ ακοής μαρτυρίας από πρόσωπα που έχουν αποβιώσει.

Ουσιαστικά, η απόφαση αυτή σημαίνει ότι δεν θα ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις ή σημεία καταθέσεων γιατρών ή άλλων προσώπων, στους οποίους οι δύο αποβιώσαντες ασθενείς, ηλικίας 41 και 43 χρόνων, φέρονται να είχαν εκμυστηρευτεί ότι συνωμότησαν με τον κατηγορούμενο γιατρό για τους εκδώσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Αρνείται ενοχή

———————

Ο γιατρός αντιμετωπίζει αριθμό κατηγοριών που αφορούν συνωμοσία προς καταδολίευση, καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστού επίσημου εγγράφου, εγγραφή με ψευδείς παραστάσεις και ψευδείς καταχωρήσεις σε αρχεία ή άλλα έγγραφα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ). Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Μαΐου – Ιουλίου 2021.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι εξέδωσε πλαστά safepass σε ασθενείς του και πως καταχώρισε ψευδώς τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΥ, αναγράφοντας ότι δήθεν είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν εμβολιαστεί. Ο καρδιολόγος αρνείται ενοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2021 έπειτα από καταγγελία του πατέρα του 41χρονου αποβιώσαντος, ο οποίος είχε νοσήσει από κορωνοιό και εισήχθη στο νοσοκομείο.

Send this to a friend