Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Τι λέει ο Δρ. Καραγιάννης για τη μυστηριώδη πνευμονία που χτυπά παιδιά στην Κίνα
Τι λέει ο Δρ. Καραγιάννης για τη μυστηριώδη πνευμονία που χτυπά παιδιά στην Κίνα

Τι λέει ο Δρ. Καραγιάννης για τη μυστηριώδη πνευμονία που χτυπά παιδιά στην Κίνα

 

 

Σε συναγερμό τέθηκε ξανά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λόγω της «μυστηριώδους» πνευμονίας, που έχει οδηγήσει εκατοντάδες παιδιά στα κινεζικά νοσοκομεία.

Μιλώντας στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας επί του παρόντος.

Πέτρος Καραγιάννης – Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας
Τα νοσοκομεία σε κάποιες περιοχές της Κίνας είναι υπερπλήρη από παιδιά με αυτή την ατυπική πνευμονία. Ο Π.Ο.Υ. έχει ανησυχήσει λόγω της μυστικότητας που υπήρξε το 2019 με την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Κίνα και ζητούν πληροφορίες.

 

Ο κ. Καραγιάννης προσέθεσε ότι, μέχρι στιγμής, φαίνεται να επηρεάζονται μόνο μικρά παιδιά, άρα ίσως το παθογόνο που εμπλέκεται «είναι κάτι για το οποίο οι πιο ηλικιωμένοι έχουν ανοσία».

Πέτρος Καραγιάννης – Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας
Στην Κίνα τα τελευταία 4 χρόνια τα μέτρα που είχε πάρει η κινέζικη Κυβέρνηση ήταν αυστηρά και ο εγκλεισμός πολύ μακροχρόνιος σε σημείο που αυτά τα μικρά παιδιά να μην έχουν εκτεθεί σε άλλα παθογόνα.

Κατ’ επέκταση επειδή δεν έχουν καμία ανοσία, παρουσιάζουν αυτά τα προβλήματα αυτή τη στιγμή, εξήγησε ο Δρ. Καραγιάννης, σημειώνοντας ότι το ζήτημα είναι ποιο από όλα τα αναπνευστικά παθογόνα είναι αυτό που εμπλέκεται.

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/ti-leei-o-dr-karagiannis-gia-ti-mystiriodi-pneymonia-poy-htypa-paidia-stin-kina

Send this to a friend