Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η συγκινητική έκπληξη που περίμενε τον δικό μας Αντρέα Χριστοφόρου: Η μεγάλη νικήτρια στα 42 km στον Radisson Blu Μαραθώνιο της Λάρνακας η νοσηλεύτρια της κόρης του στο Παιδογκολογικό του Μακάριου Νοσοκομείου
Η συγκινητική έκπληξη που περίμενε τον δικό μας Αντρέα Χριστοφόρου: Η μεγάλη νικήτρια στα 42 km στον Radisson Blu Μαραθώνιο της Λάρνακας η νοσηλεύτρια της κόρης του στο Παιδογκολογικό του Μακάριου Νοσοκομείου

Η συγκινητική έκπληξη που περίμενε τον δικό μας Αντρέα Χριστοφόρου: Η μεγάλη νικήτρια στα 42 km στον Radisson Blu Μαραθώνιο της Λάρνακας η νοσηλεύτρια της κόρης του στο Παιδογκολογικό του Μακάριου Νοσοκομείου

 

 

Η Μαρία Σωτηρίου τερμάτισε πρώτη από όλες τις αθλήτριες στα 42Km. Η Μαρία εκτός από σπουδαία δρομέας είναι και σπουδαία νοσοκόμα στο Παιδογκολογικό του Μακαρίου Νοσοκομείου.

Ήταν προγραμματισμένο την συγκεκριμένη απονομή να την κάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας και Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου κ. Ανδρέας Χριστοφόρου. Αλλά τον περίμενες μια μεγάλη έκπληξη.

Η Μαρία ήταν η νοσηλεύτρια που στήριξε την κόρη του Ανδρέα, Ελισάβετ στη μάχη που έδινε τους τελευταίους μήνες και βγήκε νικήτρια!

 

Δάκρυα χαράς και συγκίνησης και από τους δύο και ο φακός του Larnakaonline δεν μπορούσε να μην καταγράψει αυτή την στιγμή και την ιστορία!:

 

Διαβάστε τι μας είπε η Μαρία Σωτηρίου μετά τον τερματισμό της:

“Είμαι 43 χρονών και είμαι μητέρα 3 παιδιών, σταμάτησα τον αθλητισμό όταν ήμουν 21 ετών, για να δημιουργήσω την οικογένεια μου και ξανά άρχισα τον αθλητισμό όταν ήμουν 34 χρονών λόγω της μητέρας μου που την έχασα με καρκίνο. Αυτό με βοηθά πάρα πολύ και στις δύσκολες στιγμές με βοηθά πάρα πολύ γιατί είναι κάτι που κάνω και με ευχαριστεί. Και σήμερα την νίκη μου την αφιερώνω στα παιδάκια μου και δεν εννοώ μόνο στα δικά μου παιδιά αλλά αναφέρομαι και στα παιδάκια μου της δουλειάς μου. Εργάζομαι στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Μοσοκομείου Λευκωσίας εδώ και 21 χρόνια.

Πως μπορείς να τα συνδυάζεις όλα αυτά Μαρία μου, σπίτια παιδιά, δουλειά, πρόπονηση;

Δεν είναι τόσο δύσκολο όταν θέλεις να κάνεις κάτι. Μπορείς να τα καταφέρεις. Δεν κοιμάσε τόσες πολλές ώρες το πρωί αντί να κοιμηθώ πάω κάνω την προπόνηση μου επιστρέφω κάνω τις δουλειές μου και με αυτό τον τρόπο παίρνεις και πιο πολλή ενέργεια. Και έτσι είσαι και πιο ευτυχισμενος.

Οι στόχοι σου ποιοι είναι;

“Οι στόχοι μου ήταν γι’ αυτό το πρωτάθλημα, αλλά επειδή μας το ακύρωσαν ένα μήνα πριν μου βγήκε κούραση οπόταν θα ξαναπροσπαθήσω για κάτω από 3 ώρες του χρόνου”.

Μίλησε μας για την γνωριμία σου με τον δικό μας τον Αντρέα Χριστοφόρου, τον Δημοτικό Σύμβουλο Λάρνακας.

“Τον Αντρέα και την Χριστίνα τους γνώρισα στο Παιδογκοολογικό με την Ελισάβετ μας, καθώς και τα άλλα τους κορίτσια. Είναι υπέροχοι άνθρωποι. Ευτυχώς η Ελισάβετ μας είναι μια χαρά. Χάρηκα αφάντα που τον είδα σήμερα”.

Τα παιδιά σου ασχολούνται με τον αθλητισμ;

“Τα αγόρια μου είναι δίδυμα είναι 17 χρονών ασχολούνται με το μοτοκρός, είναι πειθαρχημένα και πολύ καλά παιδιά. Η μικρή τρέχει στο Δρομέα και ασχολείται με το βόλει”.

Θεωρείς ότι ο αθλητισμός έχει ηλικιακό όριο;

Όχι παλιά νόμιζα ότι είχε. Αλλά στα 40 μου σταμάτησα πάλι γιατί νόμισα μεγάλωσα αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει να βάζουμε όρια, αλλά στόχους και να τους πετυχαίνουμε”.

 

 

 

 

Send this to a friend