Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 1ο CyFood Β2Β Forum για ενίσχυση της προώθησης των κυπριακών προϊόντων στην τουριστική βιομηχανία
1ο CyFood Β2Β Forum για ενίσχυση της προώθησης των κυπριακών προϊόντων στην τουριστική βιομηχανία

1ο CyFood Β2Β Forum για ενίσχυση της προώθησης των κυπριακών προϊόντων στην τουριστική βιομηχανία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο CyFood Forum υπό τη διοργάνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Το Φόρουμ είχε ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ξενοδόχων, επιχειρηματιών εστίασης και δικτύων διανομής με παραγωγούς και μεταποιητές κυπριακών προϊόντων ώστε να ενδυναμωθεί η προώθηση και χρήση τους.

Παράλληλα, παρείχε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να εξοικειωθούν με τα γνήσια προϊόντα της κυπριακής διατροφής, στηρίζοντας ταυτόχρονα τη συναφή με τον τουρισμό επαγγελματική και βιοτεχνική δραστηριότητα.

 

 

Το B2B Φόρουμ περιελάμβανε συναντήσεις των δύο μερών σε προκαθορισμένα ραντεβού ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με σχετική θεματολογία.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Δρ. Νάκης Αντωνίου, αφού ευχαρίστησε συμμετέχοντες και υποστηρικτές, υπογράμμισε ότι στόχος του ΕΒΕΛ είναι να φέρνει κοντά το επιχειρείν. Επεσήμανε τη δυσκολία του ανταγωνισμού των κυπριακών προϊόντων έναντι των εισαγόμενων εκφράζοντας τη δέσμευση του Επιμελητηρίου να υποστηρίξει την ύπαιθρο και τον πρωτογενή τομέα.

Ο Δρ. Αντωνίου, δραττόμενος της ευκαιρίας της πολύ πρόσφατης ανακήρυξής του ως Πρόεδρου του ΕΒΕΛ, εξέφρασε ευχαριστίες στα Μέλη του Επιμελητηρίου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό του για να ηγηθεί αυτού του Οργανισμού που έχει πολλά να προσφέρει.

Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας κ. Ντίνος Λευκαρίτης δήλωσε στον χαιρετισμό του ότι το Φόρουμ αυτό αντικατοπτρίζει την αφοσίωση της Εταιρείας στην προώθηση μιας γαστρονομίας βασισμένης σε τοπικά προϊόντα, που είναι ένας βασικός πυλώνας των τουριστικών εμπειριών στην περιοχή.

Πρόσθεσε ότι η ΕΤΑΠ Λ/κας θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά τις πρωτοβουλίες που προάγουν την αγρο-διατροφή ενώ θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες που συμβάλλουν στη μείωση των «τροφοχιλιομέτρων» και κατά συνέπεια και του οικολογικού αποτυπώματος.

Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ο οποίος χαιρέτησε το Φόρουμ. Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν το Υφυπουργείο Τουρισμού, η IMH, η GrandXpert, η S.K. Webline και οι Συνδέσμοι ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ, ΠΑΣΥΔΙΞΕ, ΠΑΣΙΚΑ και ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου.

Send this to a friend