Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μαθήτριες της Σχολής Μιτσή θα εκπροσωπήσουν τη Κύπρο σε διαγωνισμό στις Βρυξέλλες
Μαθήτριες της Σχολής Μιτσή θα εκπροσωπήσουν τη Κύπρο σε διαγωνισμό στις Βρυξέλλες

Μαθήτριες της Σχολής Μιτσή θα εκπροσωπήσουν τη Κύπρο σε διαγωνισμό στις Βρυξέλλες

 

 

Η ομάδα PyroCleaner, αποτελούμενη από τις Αιμιλία Αριστείδου, Έλενα Αριστείδου και Ευδοκία Βουδούρη, από την Οικονομική Εμπορική Σχολή Μιτσή στη Λεμύθου, και με την υποστήριξη της καθηγήτριας τους Γεωργίας Χαραλάμπους, αναδείχθηκε νικήτρια του Girls Go Circular Robot Challenge στην Κύπρο.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Σχολής, η ιδέα του PyroCleaner, εξηγήθηκε σε ένα βίντεο 3 λεπτών, συλλέγοντας τις περισσότερες ψήφους από την κριτική επιτροπή. Η ιδέα τους, το PyroCleaner, είναι ένα ενεργειακά ανεξάρτητο ρομπότ ικανό να συλλέγει πλαστικό από ωκεανούς και ποτάμια και να το μεταφέρει σε πλοία εξοπλισμένα με μηχανές πυρόλυσης. Κύριος στόχος του είναι ο καθαρισμός των ωκεανών από τα πλαστικά απόβλητα.

Έχοντας επιλεγεί ως η κορυφαία ομάδα, η PyroCleaner θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Women and Girls STEM Forum στις Βρυξέλλες, Βέλγιο στις 5 Δεκεμβρίου 2023. Εκεί η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την ιδέα της και να διαγωνιστεί στο τελικό του Robot Challenge κατά τη διάρκεια του WGSF, αναβαθμίζοντας τις καινοτόμες λύσεις της σε παγκόσμια σκηνή μαζί με την παρακολούθηση πολυάριθμων σεμιναρίων/εργαστηρίων και διασκεδαστικών δραστηριοτήτων, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Send this to a friend