Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πολιτιστικό Κέντρο «Γ. Σεφέρης» στην πλατεία της Αγίας Νάπας
Πολιτιστικό Κέντρο «Γ. Σεφέρης» στην πλατεία της Αγίας Νάπας

Πολιτιστικό Κέντρο «Γ. Σεφέρης» στην πλατεία της Αγίας Νάπας

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Από μπιραρία μετατράπηκε σε Πολιτιστικό Κέντρο «Γιώργου Σεφέρη»! Τα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου, που θα φέρει το όνομα του νομπελίστα Ελλαδίτη ποιητή, θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αύριο Παρασκευή (3/11), στις 6.30μ.μ., στην κεντρική πλατεία του τουριστικού θερέτρου. Τα εγκαίνια θα τελεστούν στα πλαίσια της έναρξης του 6ου Συμποσίου Σεφέρη.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου, ο χώρος που θα φιλοξενήσει το πολιτιστικό κέντρο λειτουργούσε παλαιότερα ως μπιραρία.

 

Έπειτα από ενέργειες του δήμου, κατάφερε να επανακτήσει τον χώρο και τον μετέτρεψε σ’ ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού και τεχνών. «Δικαίως το Πολιτιστικό Κέντρο της Αγίας Νάπας θα φέρει το όνομα του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη, καθότι είναι ευρύτερα γνωστή η σύνδεσή του με την πόλη μας, την οποία όχι μόνο επισκέφτηκε, αλλά έγραψε και δύο ποιήματα στο όνομά της το «Αγία Νάπα Α΄» και το «Αγία Νάπα Β΄», σημειώνει ο δήμαρχος.

Επιπλέον, ο Χρ. Ζαννέττου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο δήμος μπόρεσε να επανακτήσει ένα υποστατικό που λειτουργούσε ως μπυραρία και να το μετατρέψει σε πολιτιστικό κέντρο, στο οποίο θα πραγματοποιούνται διαλέξεις και περιστασιακές εκθέσεις.

Όπως σημείωσε, το Πολιτιστικό Κέντρο «Γιώργος Σεφέρης», σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα βελτιωτικά κι εξωραϊστικά έργα που προγραμματίζονται να γίνουν στον ευρύτερο χώρο της κεντρικής πλατείας Αγίας Νάπας, θα αποτελέσουν προσεχώς το κεντρικό σημείο αναφοράς του δήμου και παράλληλα τον κατεξοχήν πολιτιστικό χώρο της Αγίας Νάπας στην «καρδιά» της πόλης. «Θα είναι ένας χώρος – ορόσημο, μάρτυρας πολλών ιστορικών γεγονότων, και κυρίως ο χώρος που αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο της Αγίας Νάπας με τον νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη», κατέληξε.

 

Send this to a friend