Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Tην πλατφόρμα με την ονομασία «Λarnakarts», εγκαινιάζει το «Λάρνακα 2030»
Tην πλατφόρμα με την ονομασία «Λarnakarts», εγκαινιάζει το «Λάρνακα 2030»

Tην πλατφόρμα με την ονομασία «Λarnakarts», εγκαινιάζει το «Λάρνακα 2030»

 

 

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μια δυναμική πλατφόρμα καταγραφής κι ενεργοποίησης του πολιτιστικού δυναμικού της πόλης, με την ονομασία «Λarnakarts», εγκαινιάζει το «Λάρνακα 2030», ο οργανισμός που «τρέχει» την υποψηφιότητα της πόλης, για ανάδειξή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2030.

Πρόκειται για πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο πληροφόρησης και δικτύωσης, με στόχο αφενός να χαρτογραφήσει την καλλιτεχνική κοινότητα και αφετέρου να οδηγήσει, μέσω της ενημέρωσης για τις υπάρχουσες επιλογές και εκδηλώσεις, στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σ΄ αυτή την προσπάθεια.

 

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, η ενδυνάμωση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των ανθρώπων και η διάχυση της τέχνης σε όλη την πόλη αποτελούν βασικούς στόχους του οργανισμού «Λάρνακα 2030», γι’ αυτό και η δημιουργία της πλατφόρμας «Λarnakarts» θεωρείται ένα πρότζεκτ υψηλής προτεραιότητας.

Η υπό αναφορά πλατφόρμα θα διαθέτει δύο βασικά μέρη, ένα στατικό όπου θα υπάρχουν οι πληροφορίες για τους καλλιτέχνες, τους χώρους και τους φορείς του πολιτισμού της Λάρνακας και ένα δυναμικό κομμάτι που θα παραθέτει όλες τις πληροφορίες σε σχέση με τις τρέχουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Οι αρχές της πόλης πιστεύουν ότι η εύκολη και χρηστική διάθεση των πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο στους χρήστες αναμένεται να ευεργετήσει την καλλιτεχνική δραστηριότητα και να ενισχύσει τη συμμετοχή τόσο των Λαρνακέων, όσο και των ξένων επισκεπτών. «Η δημιουργία του «Λarnakarts» προϋποθέτει την χαρτογράφηση όλου του πολιτιστικού δυναμικού της Λάρνακας, δηλαδή των καλλιτεχνών, των φορέων και των χώρων πολιτισμού, έτσι ώστε να καλυφθεί το σύνολο της υπάρχουσας δράσης.

Για να γίνει αυτό εφικτό, ο οργανισμός «Λάρνακα 2030» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους καλλιτέχνες και τις πολιτιστικές οντότητες της Λάρνακας, γι’ αυτό και καλούμε όλες και όλους να συμπληρώσουν την σχετική ηλεκτρονική φόρμα, προκειμένου να ενταχθούν στο «Λarnakarts».

Κάνοντας αυτή την απλή και εύκολη κίνηση, γίνονται αυτομάτως μια πολύτιμη ψηφίδα αυτής της συναρπαστικής προσπάθειας ενεργοποίησης της καλλιτεχνικής κοινότητας της Λάρνακας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες, δημιουργούς κι επαγγελματίες του καλλιτεχνικού χώρου, όπως μουσικούς, εικαστικούς, αρχιτέκτονες, ηχολήπτες, διακοσμητές, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς και πολιτιστικούς διαχειριστές. Παράλληλα, απευθύνεται και σε διάφορους φορείς, όπως είναι μουσεία, φεστιβάλ, ιδρύματα που επικεντρώνονται σε καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις, ανεξάρτητες εταιρείες, σχολές και ωδεία καθώς και σε χώρους, όπως θέατρα, γκαλερί, μουσικές σκηνές, αρχαιολογικούς χώρους και αποθήκες.

Τέλος, η πρόσκληση για συμμετοχή στο «Λarnakarts» απευθύνεται και σε διοργανώσεις που γίνονται σε τακτική βάση, όπως φεστιβάλ, γιορτές, Biennale κ.α.

Send this to a friend