Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Συνεχίζονται οι διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αραδίππου
Συνεχίζονται οι διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αραδίππου

Συνεχίζονται οι διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αραδίππου

Σήμερα, Tετάρτη 1η Nοεμβρίου 2023 7.00 μ.μ. παρουσιάζεται η ενότητα «Έξυπνα κτήρια και έξυπνες πόλεις: Εξελίξεις στον τομέα και πως αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητά μας» με εισηγητή τον Δρ. Πάρι Α. Φωκαΐδη.

 

 

Ο Δρ. Πάρις Φωκαΐδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Frederick, στην περιοχή της Ενεργειακής Μηχανικής. Έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, και έχει εκπονήσει την διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης, στην Γερμανία.

Ασχολείται ερευνητικά με θέματα τα οποία σχετίζονται με αειφόρα και έξυπνα κτήρια, έχοντας υλοποιήσει σημαντικό αριθμό εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων εφαρμοσμένης έρευνας στην περιοχή αυτή.

 

 

Έχει επίσης συντονίσει σημαντικό αριθμό συμβουλευτικών συμβάσεων με φορείς του δημοσίου, για εναρμόνιση της Κυπριακής Νομοθεσίας με ευρωπαϊκές οδηγίες και κανονισμούς σε ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα.

Βάσει της συγγραφικής του δραστηριότητας, κατατάσσεται από το 2020 από το Πανεπιστήμιο του Stanford στο 2% των επιστημόνων με την μεγαλύτερη συμβολή στον τομέα της ενέργειας παγκοσμίως. Είναι επίσης επικεφαλής εκδότης του επιστημονικού περιοδικού International Journal of Sustainable Energy του εκδοτικού οίκου Taylor and Francis.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Αραδίππου συνεχίζει για εντέκατο έτος τη λειτουργία του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, κατορθώνοντας έτσι να το εδραιώσει ως ένα θεσμό πνευματικό για την πόλη της Αραδίππου. Η δράση περιλαμβάνει μια σειρά διαλέξεων, οι οποίες είναι ανοικτές για το ευρύ κοινό και προσφέρουν την ευκαιρία σε όλους να ενημερωθούν για διάφορα θέματα που αφορούν την πόλη της Αραδίππου, αλλά και τον άνθρωπο γενικότερα.

Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται την πρώτη εργάσιμη Τετάρτη κάθε μήνα. Η κάθε διάλεξη θα διαρκεί περίπου 45 λεπτά και το κοινό θα μπορεί να απευθύνει ερωτήσεις. Κατά την Τελετή Λήξης των Διαλέξεων, θα απονεμηθούν ειδικά Πιστοποιητικά Παρακολούθησης σε όσους παρευρεθούν σε τουλάχιστον 4 διαλέξεις.

Οι διαλέξεις θα δίνονται στο Οίκημα του Ιστορικού και Λαογραφικού Αρχείου Δήμου Αραδίππου (πρώην Θ.Ο.Ι.).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 24811017 Πολιτιστικό Τμήμα Δήμου Αραδίππου.

Send this to a friend