Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δε μειώνονται τα πρόστιμα, τι θα γίνει με βαθμούς ποινής και δόσεις
Δε μειώνονται τα πρόστιμα, τι θα γίνει με βαθμούς ποινής και δόσεις

Δε μειώνονται τα πρόστιμα, τι θα γίνει με βαθμούς ποινής και δόσεις

 

 

Ρυθμίσεις στον τρόπο καταβολής των εξωδίκων με δόσεις και όχι μείωση των προστίμων, για τις παραβάσεις που καταγράφουν οι κάμερες φωτοεπισήμανσης, ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών, κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού του Υπουργείου του, για το νέο έτος στην επιτροπή οικονομικών της βουλής.

Ρυθμίσεις σύμφωνα με τον Υπουργό θα γίνουν και στον τρόπο επιβολής βαθμών ποινής, ώστε να αφαιρούνται νωρίτερα από τα τρία χρόνια.

Αλέξης Βαφεάδης – Υπουργός Μεταφορών
«Εγώ δεν βλέπω τον λόγο γιατί να αλλάξει το πρόστιμο για τη χρήση του κινητού ή για κάποιον, ο οποίος διακινδυνεύει τη ζωή όλων των συνανθρώπων του επειδή θεώρησε ότι δικαιούται να μπει μέσα στον κόμβο με κόκκινο.»

 

Από τον ερχόμενο Μάρτιο θα αρχίσουν να τοποθετούνται τα έξυπνα φώτα, σε σημεία τα οποία υπάρχουν κάμερες φωτοεπισήμανσης σύμφωνα με τον Υπουργό.

Αλέξης Βαφεάδης – Υπουργός Μεταφορών
«Δυστυχώς τα έξυπνα φωτά και ο χρονοδιακόπτης δεν είναι συμβατά, τα έξυπνα θα τα έχουμε σύντομα εγκατεστημένα και γι’ αυτό δεν αξίζει για έξι μήνες η επένδυση για να έχουμε χρονοδιακόπτες.»

Εντός Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί  νέο σχέδιο απόσυρσης παλιών και ρυπογόνων οχημάτων, τα οποία θα πρέπει να αντικατασταθούν με αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον.

Αλέξης Βαφεάδης – Υπουργός Μεταφορών
«Θέλουμε να εισάξουμε μια επιπρόσθετη παράμετρο ούτως ώστε να βοηθήσουμε τη μεσαία τάξη και τους χαμηλά αμειβόμενους να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δεν είναι εύκολο γιατί τα οχήματα είναι ακριβά αλλά αυτή είναι η προσπάθεια μας.»

Τα έργα του 2024

Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Μεταφορών ανέρχεται στα €490 εκατ. Ευρώ και ανάμεσα στα έργα που θα προκηρυχθούν εντός του 2024, είναι  το Γενικό Χημείο του Κράτους,  ο περιμετρικός Λευκωσίας καθώς και η επέκταση των ποδηλατοδρόμων σε όλη την Κύπρο.
Πηγή: alphanews

 

Send this to a friend