Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ «Αδυνατίζει» η μαρτυρία κατά του γιατρού που κατηγορείται ότι εξέδιδε πλαστά SafePass στη Λάρνακα
«Αδυνατίζει» η μαρτυρία κατά του γιατρού που κατηγορείται ότι εξέδιδε πλαστά SafePass στη Λάρνακα

«Αδυνατίζει» η μαρτυρία κατά του γιατρού που κατηγορείται ότι εξέδιδε πλαστά SafePass στη Λάρνακα

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του 55χρονου καρδιολόγου, από τη Λάρνακα, ο οποίος κατηγορείται ότι κατά την περίοδο της πανδημίας εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε ασθενείς του, οι οποίοι προσβλήθηκαν από κορωνοιό κι εν τέλει απεβίωσαν.

Μ’ ενδιάμεση απόφασή του, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, ανακοίνωσε πως, όπως είναι διατυπωμένη η νομοθεσία, δεν μπορεί να επιτρέψει την κατάθεση εξ’ ακοής μαρτυρίας από πρόσωπα που έχουν αποβιώσει.

 

Ουσιαστικά, η εν λόγω ενδιάμεση απόφαση σημαίνει πως κατά τη διάρκεια της δίκης που είναι σ’ εξέλιξη, δεν θα ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις γιατρών και άλλων προσώπων, στους οποίους οι δυο αποβιώσαντες, ηλικίας 41 και 43 χρόνων, φέρονται να είχαν εκμυστηρευτεί πως συνωμότησαν με τον κατηγορούμενο προκειμένου να τους εκδώσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για σκοπούς SafePass.

Αυτό διαφάνηκε και κατά τη σημερινή κατάθεση ενώπιον του δικαστηρίου της διευθύντριας του Νοσοκομείου Αναφοράς (Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου) Αμαλίας Χατζηγιάννη. Έπειτα από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης, Τάσου Μυλωνά, το οποίο στηρίχθηκε στην υπό αναφορά ενδιάμεση απόφαση του Κακουργιοδικείου, οι δικαστές ανακοίνωσαν ότι δεν θα λάβουν υπόψη τους τα σημεία στην κατάθεση της κ. Χατζηγιάννη που αναδένονται στα όσα της εκμυστηρεύτηκε ένας από τους αποβιώσαντες πριν την διασωλήνωσή του.

Αντεξετάζοντας την μάρτυρα, ο κ. Μυλωνά επιχείρησε ν’ αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της covid-19, υποβάλλοντας της πως ναι μεν προσφέρουν προστασία, αλλά όχι εκείνη που η ίδια περιγράφει στην κατάθεσή της. Εκφράζοντας την διαφωνία της, η κ. Χατζηγιάννη ανέφερε πως οι εμβολιασμοί έσωσαν ζωές και ότι εάν δεν εμβολιάζονταν τόσοι άνθρωποι ανά το παγκόσμιο η θνητότητα, λόγω κορωνοϊού, θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Παραπέμποντας σε διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, η μάρτυρας πρόσθεσε ότι στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύτηκαν περίπου 3.000 άτομα, υποδεικνύοντας πως τα περισσότερα που απεβίωσαν δεν είχαν εμβολιαστεί…

Καθυστέρηση δύο ετών

———————————  

Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του 55χρονου γιατρού, ο οποίος αρνείται ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, καθυστέρησε περίπου δύο χρόνια μέχρι να ξεκινήσει. Ο 55χρονος είχε συλληφθεί στις 6 Αυγούστου του 2021 και το Δεκέμβριο του ίδιου έτους οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης με 12 βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για συνωμοσία προς καταδολίευση, καταρτισμό πλαστού επίσημου εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου κι εγγραφή με ψευδείς παραστάσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ Μαΐου – Ιουλίου 2021, στη Λάρνακα. Ο γιατρός κατηγορείται ότι εξέδωσε πλαστά SafePass σε ασθενείς του και πως καταχώρησε ψευδώς τα στοιχεία τους στο ηλεκτρονικό σύστημα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), αναγράφοντας ότι δήθεν είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, χωρίς στην πραγματικότητα να έχουν εμβολιαστεί.

 

Send this to a friend