Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Με €340 χιλ. ενισχύθηκαν αναγνωρισμένες οργανώσεις παραγωγών οπωροκηπευτικών
Με €340 χιλ. ενισχύθηκαν αναγνωρισμένες οργανώσεις παραγωγών οπωροκηπευτικών

Με €340 χιλ. ενισχύθηκαν αναγνωρισμένες οργανώσεις παραγωγών οπωροκηπευτικών

 

 

Με €340.041,82 ενισχύθηκαν αναγνωρισμένες οργανώσεις παραγωγών οπωροκηπευτικών, με βάση τα επιχειρησιακά τους προγράμματα για το οικονομικό έτος 2023, αναφέρει ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΚΟΑΠ ολοκλήρωσε τις πληρωμές στους δικαιούχους του Μέτρου ΚΟΑ3, καταβάλλοντας στους δικαιούχους το ποσό των €340.041,82. Η χρηματοδότηση προήλθε 100% από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώνεται.

Αναφέρεται επίσης ότι η οικονομική ενίσχυση στις Αναγνωρισμένες Οργανώσεις Παραγωγών Οπωροκηπευτικών, χορηγείται σε δράσεις που σκοπό έχουν την εξασφάλιση του προγραμματισμού της παραγωγής και προσαρμογή της στη ζήτηση, ιδίως από άποψη ποιότητας και ποσότητας, την βελτίωση ή διατήρηση της ποιότητας του προϊόντος, την βελτίωση της εμπορίας και τις περιβαλλοντικές δράσεις.

 

Επίσης, την πρόληψη και διαχείριση κρίσεων και την κατάρτιση, την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με βέλτιστες πρακτικές (πλην εκείνων που αφορούν την πρόληψη και τη διαχείριση κρίσεων) και την προώθηση της πρόσβασης σε υπηρεσίες παροχής συμβουλών και τεχνικής βοήθειας.

Send this to a friend