Home ΛΑΡΝΑΚΑ «Προσευχηθείτε για τα παιδιά μας» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες μανάδων από το Ισραήλ
«Προσευχηθείτε για τα παιδιά μας» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες μανάδων από το Ισραήλ

«Προσευχηθείτε για τα παιδιά μας» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες μανάδων από το Ισραήλ

 

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Συγκλονισμό προκάλεσαν οι μαρτυρίες μανάδων από το Ισραήλ, οι οποίες συμμετείχαν στην εκδήλωση αλληλεγγύης προς την γειτονική χώρα που έγινε σήμερα το απόγευμα στην εβραϊκή συναγωγή της Λάρνακας.Συγκίνησε η μητέρα 23χρονης που απήχθη από τρομοκράτες της Χαμάζ στο Μουσικό Φεστιβάλ κι εδώ και 10 μέρες δεν γνωρίζει τι απέγινε το παιδί της.

Με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στις φρικιαστικές στιγμές που βίωσε η ίδια και η νεαρή θυγατέρα της την ημέρα που εκδηλώθηκε η επίθεση της Χαμάζ. «Μιλούσαμε στο τηλέφωνο και ήταν κατατρομαγμένη από τις ρουκέτες και τις σφαίρες που έπεφταν βροχή. Προσπαθούσε να κρυφτεί πίσω από τους θάμνους. Οι φίλοι της που ήταν δίπλα της έπεφταν νεκροί από τα πυρά της Χαμάς ο ένας μετά τον άλλο. Άκουγα τους πυροβολισμούς και προσπαθούσα να της δώσω κουράγιο παρόλο που κι εγώ ήμουν τρομαγμένη.

 

Σε κάποια στιγμή, όμως, οι τρομοκράτες της άρπαξαν το τηλέφωνο και το έκλεισαν. Από τότε έχουν χαθεί τα ίχνη της κόρης μου. Προσευχηθείτε γι’ αυτήν», ήταν μερικά από τα λόγια της πολύτεκνης μάνας (είναι μητέρα πέντε παιδιών), η οποία βρήκε το κουράγιο να μιλήσει για το μαρτύριο που βιώνει η οικογένειά της όλο αυτό το διάστημα. Στην εκδήλωση στήριξης προς το Ισραήλ παρέστησαν συνολικά πέντε οικογένειες,μέλη των οποίων, μεταξύ αυτών και ανήλικα παιδάκια, έχουν απαχθεί ή δολοφονηθεί από την Χαμάς.

Εξάλλου, στην ομιλία της η πρέσβειρα των ΗΠΑ Τζούλι Φίσερ μετέφερε μήνυμα στήριξης του Προέδρου Μπάιτεν προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Ισραήλ. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να επισκεφθεί αύριο Τετάρτη (18/10) το Ισραήλ. Η κ.Φίσερ αναφέρθηκε, επίσης, στις προσπάθειες που καταβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση για να σταματήσει το αιματοκύλισμα και για απελευθέρωση των ομήρων.Είπε, ακόμα, ότι το πρωινό της 7ης Οκτωβρίου ξύπνησε μνήμες από το ολοκαύτωμα του Άουσβιτς.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Ορέν Ανόλικ φανερά συγκινημένος μίλησε για έναν εφιάλτη τον οποίο δεν μπορούσε να φανταστεί η ανθρωπότητα. «Αυτό που παρακολουθήσαμε από τις τηλεοράσεις μας ήταν η βαρβαρότητα εναντίον της ανθρωπότητας. Δεν πίστευα στα μάτια μου και στ’ αυτιά μου με αυτά που έβλεπα και άκουγα. Δεν έχω λόγια», σημείωσε.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος μετέφερε την στήριξη της κυπριακής κυβέρνησης.Στην σημερινή εκδήλωση που έγινε στην εβραϊκή συναγωγή, στην οποία έδωσαν το παρών τους εκατοντάδες Ισραηλινοί κρατώντας σημαίες της χώρας τους, παρέστησαν και πρέσβεις άλλων χωρών.

Η Αστυνομία έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας γύρω από την περιοχή της συναγωγής. Επιστρατεύτηκαν πέραν των 200 ανδρών της δύναμης. Η εβραϊκή συναγωγή λειτουργεί και ως ξενοδοχείο για την προσωρινή διαμονή Εβραίων που εγκατέλειψαν την εμπόλεμη ζώνη.

Send this to a friend