Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 13η Ετήσια Συνάντηση της Πλατφόρμας των Ευρωπαϊκών Ομίλων Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ.) στα Λεύκαρα
13η Ετήσια Συνάντηση της Πλατφόρμας των Ευρωπαϊκών Ομίλων Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ.) στα Λεύκαρα

13η Ετήσια Συνάντηση της Πλατφόρμας των Ευρωπαϊκών Ομίλων Εδαφικής Συνεργασίας (Ε.Ο.Ε.Σ.) στα Λεύκαρα

 

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών σε συνεργασία με τον «Ε.Ο.Ε.Σ. Αμφικτυονία», τους Δήμους – μέλη του Λάρνακας & Λευκάρων και την Ένωση Δήμων Κύπρου, διοργανώνουν την 13η Ετήσια Συνάντηση της Πλατφόρμας των Ε.Ο.Ε.Σ., η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Λεύκαρα της Κύπρου στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2023.

Οι Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας δημιουργήθηκαν για να διευκολύνουν τη διασυνοριακή, διακρατική και διαπεριφερειακή συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών, των περιφερειακών και τοπικών αρχών τους. Οι Ε.Ο.Ε.Σ. επιτρέπουν στους εταίρους αυτούς να υλοποιούν κοινά έργα και να ανταλλάσσουν τεχνογνωσία σε ένα περιβάλλον διαρκούς ειρήνης, δημοκρατίας, δικαιοσύνης, ισότητας, συνεργασίας, αλληλεγγύης και αειφόρου ανάπτυξης, οικονομικά αποτελεσματικού, κοινωνικά δίκαιου, περιβαλλοντικά βιώσιμου και χωροταξικά ισόρροπου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητηθούν επομένως θέματα αναφορικά με την εδαφική συνεργασία στην Ευρώπη του 21ου αιώνα και το ρόλο που διαδραματίζουν οι Ε.Ο.Ε.Σ. στη μεταβαλλόμενη Ευρώπη του σήμερα, καθώς και τον ρόλο και το έργο της Πλατφόρμας των Ε.Ο.Ε.Σ. γενικότερα.

 

Η συνάντηση αυτή αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία δικτύωσης και γνωριμίας με υψηλόβαθμα στελέχη των Ε.Ο.Ε.Σ., καθώς η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν την Ευρώπη του 21ου αιώνα και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο καθένας από εμάς είναι άκρως σημαντικός.

Οι εργασίες της ετήσιας συνάντησης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου από τις 09:00πμ έως τις 2:30μμ στο Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Λευκάρων με την παρουσία εκπροσώπων των Ε.Ο.Ε.Σ. και Δήμους από Κύπρο και Ελλάδα.

Σας προσκαλούμε στην προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου, η οποία είναι για τις 20 Οκτωβρίου 2023 από τις 09:00πμ έως τις 09:30πμ στο Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Λευκάρων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ: https://cor.europa.eu/en/events/Documents/egtc-nov-2023-agenda.pdf

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διά ζώσης και δεν θα υπάρχει δυνατότητα μετάδοσης μέσω streaming.

Πληροφορίες: Σταυρούλα Τζώρτζη, +30 – 2103246139, [email protected]

 

 

Send this to a friend