Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αρνήθηκαν τις κατηγορίες ομαδικού βιασμού Αγγλίδας οι πέντε Ισραηλινοί
Αρνήθηκαν τις κατηγορίες ομαδικού βιασμού Αγγλίδας οι πέντε Ισραηλινοί

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες ομαδικού βιασμού Αγγλίδας οι πέντε Ισραηλινοί

 

 

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αρνούνται τα πάντα οι πέντε νεαροί Ισραηλινοί, οι οποίοι κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 20χρονης Αγγλίδας σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας, που καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Οι πέντε κατηγορούμενοι βρέθηκαν χθες στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, κι εναντίον τους απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων, κατηγορίες βιασμού και απαγωγής, οι οποίες επισύρουν μέχρι και ποινές δια βίου φυλάκισης. Συγκεκριμένα, οι Ισραηλινοί κατηγορήθηκαν για βιασμό, σεξουαλική διείσδυση, εξαναγκασμό σε διάπραξη συνουσίας, σεξουαλική παρενόχληση και απαγωγή και απάντησαν μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.

 

Το Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου όρισε την ακρόαση της υπόθεσης στις 18, 20 και 21 Δεκεμβρίου. Ο συνήγορος δύο εκ των κατηγορουμένων έφερε ένσταση στην κράτηση των πελατών του μέχρι την έναρξη της δίκης, ωστόσο η ένσταση απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως η 20χρονη Βρετανίδα κατήγγειλε το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου ομαδικό βιασμό της από αριθμό Ισραηλινών, αναφέροντας ότι την ίδια μέρα είχε μεταβεί, μαζί με φίλες της, στο ξενοδοχείο όπου, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, διέμεναν οι κατηγορούμενοι, επειδή ήταν καλεσμένη σε πάρτι στην πισίνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, ενώ βρισκόταν στο χώρο της πισίνας, την προσέγγισε ένα άγνωστο της πρόσωπο που άρχισε να την φλερτάρει. Ο ύποπτος φέρεται στη συνέχεια να την άρπαξε από το χέρι και να την οδήγησε με τη βία στο δωμάτιο, στο οποίο διέμενε με άλλους συμπατριώτες του. Εκεί, όπως υποστήριξε η 20χρονη, βιάστηκε διαδοχικά από πρόσωπα που τον ακολούθησαν.

Η κοπέλα άρχισε να φωνάζει και οι φερόμενοι δράστες σε κάποιο στάδιο την άφησαν να φύγει. Η νεαρή ενημέρωσε τη διεύθυνση του ξενοδοχείου και ακολούθως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής έκθεσης, στο σώμα της παραπονούμενης εντοπίστηκαν κακώσεις και μώλωπες.

Απόπειρα στην Ορόκλινη

———————————— 

Σε μια άλλη εξέλιξη, στις 24 Οκτωβρίου το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, θα ανακοινώσει την ποινή που θα επιβάλει σε 31χρονο, από χωριό της επαρχίας Λάρνακας, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία της απόπειρας φόνου.

Πρόκειται για την υπόθεση απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε εναντίον 42χρονου στην Ορόκλινη στις 4 περασμένου Δεκεμβρίου. Από τα πυρά τραυματίστηκε σοβαρά το υποψήφιο θύμα, εναντίον του οποίου υπήρχε συμβόλαιο θανάτου, καθώς κι ένα εξάχρονο αγοράκι, το οποίο καθόταν (τυχαία) στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία αγόρευσε για μετριασμό της ποινής η συνήγορος του 31χρονου, Ευαγγελία Λαζαρίδου.

 

Send this to a friend