Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Διάσωση άνδρα που χτύπησε σε βράχο στις Θαλασσινές Σπηλιές
Διάσωση άνδρα που χτύπησε σε βράχο στις Θαλασσινές Σπηλιές

Διάσωση άνδρα που χτύπησε σε βράχο στις Θαλασσινές Σπηλιές

 

 

Ανδρας διασώθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όταν βούτηξε στη θάλασσα και κτύπησε σε βράχο στην περιοχή Θαλασσινές Σπηλιές στο Κάβο Γκρέκο.

Σε ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι «ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου ανταποκρίθηκε με ομάδα και όχημα διάσωσης, σε κλήση για πτώση ατόμου στην περιοχή Θαλασσινές σπηλιές στην Αγία Νάπα. Ο τραυματίας βούτηξε στη θάλασσα και χτύπησε σε βράχο, κατάφερε να ανέβει μόνος του μέχρι τα μισά της διαδρομής προς τα πάνω και ακολούθως βοηθήθηκε σε μερική ανάβαση στους βράχους από φίλους του».

Προστίθεται ότι «ο τραυματίας προσεγγίστηκε, ακινητοποιήθηκε από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τοποθετήθηκε σε ειδικό φορείο και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου για περίθαλψη».

 

Ο κ. Κεττής αναφέρει ακόμα στην ανάρτηση του ότι «για άλλη μία φορά υπενθυμίζεται πως η προσέγγιση και οι βουτιές στο σημείο των Θαλασσινών Σπηλιών στο Κάβο Γκρέκο απαγορεύονται αυστηρά, καθότι σύμφωνα με επιθεώρηση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, το έδαφος έχει κριθεί ως επικίνδυνο λόγω αυξημένης διάβρωσης».

Send this to a friend