
[ad_1]

Ωρα να μάθετε πως να την φτιάξετε!
Υλικά
60 γρ. νερό
7 γρ. ζελατίνες
450 γρ. γιαούρτι
240 γρ. γάλα
240 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30γρ χυμό λεμόνι
Για το σερβίρισμα
Μέλι
Καρύδια
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το νερό με λίγο πάγο σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες και αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το γιαούρτι, και το μισό γάλα με τη μισή κρέμα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και το υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε τις ζελατίνες αφού τις έχουμε στραγγίξει καλά. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού, προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και το αδειάζουμε μέσα σε ποτήρια στα οποία θα σερβίρουμε. Τα τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει το γλυκό και σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω από κάθε πανακότα, μέλι και καρύδια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
[ad_2]
Source link